Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу рецидивист за противозаконно отнемане на автомобили

4 Ноември 2015 г.

РП-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу Анатолий Н., на 21 г. от гр. Бургас, за противозаконно отнемане на чуждо моторно превозно средство с намерението да го ползва и за кражба  - престъпление по чл. 346 ал. 2 т.1 във връзка с чл. 28 ал. 1 във връзка с чл. 26 ал. 1 и за престъпление по чл. 195 ал. 1  т. 7 във връзка с чл. 194 ал. 1 от НК.

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу Анатолий Н., на 21 г. от гр. Бургас, за противозаконно отнемане на чуждо моторно превозно средство с намерението да го ползва и за кражба  - престъпление по чл. 346 ал. 2 т.1 във връзка с чл. 28 ал. 1 във връзка с чл. 26 ал. 1 и за престъпление по чл. 195 ал. 1  т. 7 във връзка с чл. 194 ал. 1 от Наказателния кодекс. Двете деяния са извършени в условията на повторност.

Обвиняемият Анатолий Н. е осъждан няколко пъти, като сред съдебните актове има влезли в сила за кражба и противозаконно отнемане на моторно превозно средство с намерението да го ползва.

Анатолий Н. е предаден на съд за това, че на 9 април 2015 г..в условията на продължавано престъпление – на главен път I-6 в землището на гр. Пирдоп, обл. София, противозаконно е отнел чуждо моторно превозно средство – лек автомобил,  марка „Сузуки Витара“, от владение на 44-годишната му собственичка, без нейно съгласие и с намерение да го ползва, като на същата дата автомобилът е изоставен без надзор – в отключено състояние в района между гара Калояново и разклона за с. Царимир, обл. Пловдив.

Анатолий Н. е предаден на съд и за това, че на и на гл. път II-64 в района между гара Калояново и разклона за с. Царимир, обл. Пловдив, на 9 април 2015 г. противозаконно е отнел чуждо моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Фолксваген Пасат“, на стойност 5 740 лева, от владението на 56-годишния му собственик, с намерение да го ползва, като на същата дата автомобилът е изоставен отключен и без надзор на платното на ул. „Васил Левски“ в гр. Пловдив.

          На 9 април 2015 г. 44-годишната собственичка на лек автомобил „Сузуки Витара“ го управлявала по пътя край гр. Пирдоп. На главния изход на града тя спряла до пункт за изкупуване на вторични суровини. Оставила автомобила с ключове в патронника за запалване. Със спътника й влезли в пункта за изкупуване на отпадъци. Наблизо бил Анатолий Н., който като видял отключения автомобил, решил да го отнеме, качил се в него, запалил го и потеглил по магистралата в посока гр. Бургас.

На същата дата, около 17,30 часа, по главен път I-64 се движел лек автомобил „Фолксваген Пасат“, управляван от 56-годишиния му собственик. Той спрял на банкета до пътното платно пред градински център, пуснал аварийните светлини и оставил ключа за запалване в контактното табло на автомобила, както и два мобилни телефона. Със съпругата си влезли да разгледат цветята.  В това време зад лекия автомобил „Фолксваген Пасат“ рязко спрял Анатолий Н. с отнетия от него лек автомобил „Сузуки Витара“. Той слязъл, решил да отнеме колата, защото видял ключа на контактното табло. Анатолий Н. оставил без надзор отнетия по-рано автомобил „Сузуки Витара“. С втория автомобил потеглил в посока гр. Пловдив. Движейки се по ул. „Васил Левски“ лекият автомобил „Фолксваген Пасат“ угаснал, защото свършило горивото. Анатолий Н. слязъл, оставил го без надзор, но взел двата мобилни телефони. Единият продал на неустановено лице, а вторият използвал за себе си. На 17 април 2015 г., когато е задържан, е предал доброволно мобилния телефон в полицията. Анатолий Н. се признава за виновен. В обвинителния акт е записано, че деянието е извършено умишлено, със съзнавани и настъпили обществено-опасни последици.

Анатолий Н. е с мярка „задържане под стража“  и се намира в затвора в гр. Пловдив.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи съдебно заседание по делото.