Районна прокуратура-Пловдив постигна за 7 дни осъждане на мъж за противозаконно отнемане на автомобил

3 Ноември 2015 г.

РП-Пловдив внесе обвинителен акт и за седем дни постигна осъждане по бързо производство на 35-годишен мъж за противозаконно отнемане чрез техническо средство на чуждо моторно-превозно средство с намерение да го ползва – престъпление по чл. 346  ал. 2 т. 3 във връзка с ал. 1 във връзка с чл. 195  ал. 1 т. 4 пр. 2 от НК

Района прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт и за седем дни постигна осъждане по бързо производство на 35-годишен мъж за противозаконно отнемане чрез техническо средство на чуждо моторно-превозно средство с намерение да го ползва – престъпление по чл. 346  ал. 2 т. 3 във връзка с ал. 1 във връзка с чл. 195  ал. 1 т. 4 пр. 2 от Наказателния кодекс. На 2 ноември 2015 г. Х.М., от гр. Пловдив, е осъден на 11 месеца лишаване от свобода условно с 3-годишен изпитателен срок. Той се е признал за виновен.

Разследването на Районна прокуратура-Пловдив по бързото производство е приключило за седем дни от извършването на престъплението, през който срок са били разпитани свидетели, изготвен е фотоалбум, извършена е оценъчна експертиза.

Х.М. е признат за виновен за това, че на 24 октомври 2015 г., събота, към 3 часа през нощта, отишъл пред дома на пострадалото лице Г.И. в район “Южен” в гр. Пловдив. Двамата се познавали отпреди. Г.И. бил паркирал автомобила си, марка “Хонда Сивик”, пред жилищната кооперация, където живеел. Х.М. използвал собствен контактен ключ, който не бил предназначен за конкретния автомобил и не му бил предоставен от собственика, за да го приведе в движение. Собственикът чул шум и след извършена проверка установил, че автомобилът липсва от мястото, където бил паркиран. Подаден е сигнал на тел.112. Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив започнали незабавни процесуално-следствени действия. Отнетият автомобил е бил открит в гараж в район “Южен” за около 30 минути. 

Районен съд-Пловдив одобри споразумение в съдебното производство, което е окончателно. Със същото определение на съда отнетият автомобил е върнат на собственика.