Районна прокуратура-Пловдив води бързо производство за противозаконно отнемане на автомобил

28 Октомври 2015 г.

Районна прокуратура-Пловдив образува бързо производство и привлече като обвиняем Х.М., на 35 г., за противозаконно отнемане на чуждо моторно-превозно средство с намерение да го ползва – престъпление по чл. 346 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Районна прокуратура-Пловдив образува бързо производство и привлече като обвиняем Х.М., на 35 г., за противозаконно отнемане на чуждо моторно-превозно средство с намерение да го ползва – престъпление по член 346 алинея 1 от Наказателния кодекс.

На 24 октомври 2015 г., към 3 часа през нощта, Х.М. отишъл пред дома на пострадалото лице Г.И. в район “Южен” в гр. Пловдив. Двамата се познавали отпреди. Г.И. бил паркирал автомобила си, марка “Хонда Сивик”, пред жилищната кооперация, където живеел. Х.М. използвал собствен контактен ключ, който не бил предназначен за конкретния автомобил и не му бил предоставен от собственика, за да го приведе в движение. Собственикът чул шум и след извършена проверка установил, че автомобилът липсва от мястото, където бил паркиран. Подаден е сигнал на тел.112.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив незабавно започнали активни процесуално-следствени действия. Отнетият автомобил е открит в гараж в район “Южен” за около 30 минути, направен е оглед на местопроизшествието.  Извършителят е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. До момента са разпитани свидетели, изготвен е фотоалбум, назначена е оценъчна експертиза, която ще установи нанесените имуществени вреди. До седем дни разследването по бързото производство ще приключи в Районна прокуратура-Пловдив.