Районна прокуратура-Пловдив води две бързи производства за саморазправа на пътя

14 Октомври 2015 г.

До седем дни Районна прокуратура-Пловдив ще внесе бързите производства в съда.

Районна прокуратура-Пловдив води две бързи производства за причиняване на телесна повреда след саморазправа на пътя. Като обвиняеми по два различни случаи са привлечени -  Кирил П., на 41 г. от гр. Пловдив, за престъпление по чл. 131 ал. 1 т. 12 връзка чл. 130 ал. 1 от Наказателния кодекс – причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди, а по второто – Мариян  П., на 29 г. от гр. Мадан, за престъпление по чл. 131 ал. 1 т. 4 и т. 12 връзка с чл. 130 ал. 1 от Наказателния кодекс – причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди на две лица.

Обвиняем по първото бързо производство е Кирил П., който е криминално проявен и осъждан за убийство, причинено по хулигански подбуди, което наказание е изтърпял.

На 11 октомври 2015 г. автобусна спирка на бул. „Цар Борис Трети Обединител“ в гр. Пловдив е възникнала конфликтна ситуация на пътя между Кирил П., който е управлявал личния си автомобил, марка „Субару“,  и втори водач на МПС, на 39 г., от гр. Пловдив. Разследването до момента сочи, че Кирил П. се афектирал от ситуацията, настигнал другия водач, изпреварил го, препречил му пътя и го принудил да спре. След това слязъл от автомобила си и му нанесъл няколко удара в лицето. В този момент при Кирил П. се возела неговата малолетна дъщеря, която станала свидетел на саморазправата и нейните вопли към баща й преустановили агресията му.  На 12 октомври 2015 г. Кирил П. е задържан за 72 часа, в който срок разследването следва да приключи и  Кирил П. ще бъде изправен пред съда до четвъртък.

Районна прокуратура-Пловдив води бързо производство и срещу Мариян П. за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди на две лица. На 10 октомври 2015 г. на тел. 112 е получен сигнал от 42-годишен мъж от Пловдив, че на паркинг пред магазин на ул. „Брезовско шосе“ в гр. Пловдив, му е нанесена телесна повреда по хулигански подбуди от Мариян П. Причината за възникване на гореописаното е възникнал афект от страна на Мариян П., че  42-годишния мъж и придружаващата го жена, на 47 г., на която също е с нанесена телесна повреда,  му пречели да управлява колата си по паркинга.

До седем дни Районна прокуратура-Пловдив ще внесе бързите производства в съда.