Окръжна прокуратура – Шумен ръководи досъдебно производство във връзка с убийство на 71-годишен мъж, задържан е синът на жертвата

25 Октомври 2023 г.

Окръжна прокуратура – Шумен ръководи разследване за умишлено убийство на мъж в село, близо до град Нови пазар. Престъплението е извършено на 24 октомври 2023 година. Пострадалият е 71-годишен мъж, който живеел в населеното място заедно със сина си.

Сигнал, че нещо се е случило със съпруга й, подала 64-годишна жена. Тя потърсила съдействие от органите на МВР, тъй като нямала връзка с мъжа си от известно време. На посочения от нея адрес веднага били изпратени полицейски екипи. В една от стаите на имота било намерено тялото на 71-годишния мъж. Извършеният оглед показал, че по него има видими следи от насилие. Установено било, че смъртта на мъж е настъпила в резултат на умишлени действия.

От събраните до момента доказателства 35-годишният син на жертвата има съпричастност към случилото се. С.Р. е задържан за срок до 72 часа, като предстои да бъде привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 116 от НК. Спрямо него са предприето действия по чл. 70 от НПК и в Окръжния съд ще бъде внесено искане за настаняването му за изследване в психиатрично заведение, тъй като има данни, че той страда от психични разстройства.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Шумен. Назначени са съдебно-медицинска, съдебно-психиатрична и ДНК експертизи за изясняване на всички факти и обстоятелства около тежкото престъпление.

Информация по случая бе дадена днес на брифинг от административния ръководител на Окръжна прокуратура – Шумен – Орлин Куздов и директора на ОД на МВР в града – старши комисар Георги Гендов.