Окръжна прокуратура - Кюстендил внесе искане за задържане под стража на обвиняем за незаконно държане и разпространение на наркотици в гр. Дупница

4 Февруари 2022 г.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Кюстендил се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК. В качеството на обвиняем по делото е привлечен 21-годишният Н. С. за наркоразпространение и незаконно държане с цел разпространение на наркотично вещество.

На 02.02.2022 г., в гр. Дупница, на стълбищна площадка в жилищен блок в ж.к. „Бистрица“, обвиняемият Н. С. без надлежно разрешително държал полиетиленови топчета, съдържащи зелена суха листна маса. Извършеният полеви наркотест е реагирал положително на канабис. На няколко места в обитавания от него апартамент – зад дивана в хола и в плюшена играчка, са били открити и иззети 60 броя топчета, съдържащи канабис.

Установено е, че същия ден той продал наркотик от този вид пред блока, в който живее.

По делото са събрани множество доказателства за виновността на Н. С. С постановление на наблюдаващия прокурор в Окръжна прокуратура – Кюстендил той е задържан за срок до 72 часа.

Внесено е искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемото лице.

Предстои произнасянето на съда.