Присъда по дело с обществен интерес

19 Февруари 2015 г.

По внесения на 09.04.2013 година от Окръжна прокуратура - Кюстендил обвинителен акт срещу Е. К. К. е налице влязла в сила присъда на Кюстендилския окръжен съд, с която е признат за виновен и му е наложено наказание „лишаване от свобода” за срок от 17 години.

По внесения на 09.04.2013 година от Окръжна прокуратура - Кюстендил обвинителен акт срещу Е. К. К. е налице влязла в сила присъда на Кюстендилския окръжен съд, с която е признат за виновен и му е наложено наказание „лишаване от свобода” за срок от 17 години, затова че на 28.02.2012 г. около 23.15 часа в гр.Дупница, жк „Дупница”, бл.8 -  на входната площадка на вход „А” умишлено е умъртвил съпругата си Д. К., нанасяйки й с висок интензитет като сила и енергия два последователни удара в областта на главата с метален профил, като деянието е извършено с особена жестокост, с користна цел и предумишлено.

Първоначално с присъда на Кюстендилския окръжен съд К. беше осъден на „лишаване от свобода” за срок от 19 години. С решение на Софийския апелативен съд тази присъда беше изменена и наказанието беше намалено на 17 години. С решение на Върховния касационен съд от 09.02.2015 г. е оставено в сила решението на Апелативен съд – гр.София.

Присъдата е изпратена за изпълнение на началника на затвора гр.Бобов дол в деня на получаването й от Окръжен съд – гр.Кюстендил - 16.02.2015 г.

Определеното наказание „лишаване от свобода” за срок от 17 /седемнадесет  / години Е. К. ще изтърпи в затворническо общежитие от „закрит” тип при първоначален режим „строг”.

Припомняме, че с определение на Софийския апелативен съд от 05.05.2013 г. беше потвърдена определената мярка за неотклонение „Задържане под стража” и в момента осъденият К. се намира в затвора гр.Бобов дол.