По искане на Окръжна прокуратура – Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Панайот П. и Михаил П., обвинени в държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества

5 Юни 2020 г.

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Панайот П. и Михаил П.

Панайот П. е обвинен за това, че противозаконно държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – коноп, с тегло близо 856 грама, на стойност 5 134 лева. Престъплението е осъществено на 01.06.2020 г. в обитавано от обвиняемия жилище, находящо се в гр. Бургас. То е квалифицирано по чл.354а, ал.1 от НК.

Михаил П. е обвинен за това, че без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – марихуана. Престъплението е осъществено на 01.06.2020 г. в гр. Бургас. То е квалифицирано по чл.354а, ал.1, предл.4 от НК.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Панайот П. и Михаил П. са извършили престъпленията, за които са обвинени. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемите биха могли да се укрият или да извършат ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемите.

Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в града.