Трима осъдени за държане на акцизни стоки без бандерол, след споразумения с Районна прокуратура – Русе

След одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура – Русе, 24-годишна жена е осъдена на седем месеца лишаване от свобода, изпълнението на което на основание чл.66, ал.1 от НК е отложено за срок от три години и глоба в размер на 3750 лева за държане на цигари без бандерол. Ивелина М. се призна за виновна за това, че на 01.06.2017 г. в гр. Русе, държала акцизни стоки по смисъла на Закона за акцизите и данъчните складове: 500 кутии цигари “BUSINESS ROYALS”, без акцизен бандерол, когато такъв се изисква по Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия, на обща стойност 3750 лв., като случаят е немаловажен. Престъпление по чл. 234, ал.1, пр. 2 от НК.

След споразумение с Районна прокуратура – Русе 39-годишен мъж е осъдени за държане на тютюн без бандерол. Ертуран А. се призна за виновен за това, че на 25.05.2017 г. в гр. Русе на ГКПП Дунав мост държал акцизни стоки: 100 броя пакети тютюн за пушене с наргиле, марка “Al Fаkher – Mint”, като всеки пакет е с тегло от 1 кг., всички без акцизен бандерол, на обща стойност 36 000 лв., като случаят е немаловажен и предметът на престъплението е в големи размери. Наложено му е наказание една година и шест месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване на основание чл. 66 ал.1 от НК е отложено с изпитателен срок от три години и шест месец.

Също след споразумение с прокуратурата турски гражданин Ведат Й. се призна за виновен и е осъден за това, че на 12.06.2017 г. в гр. Русе на ГКПП “Дунав мост” държал акцизни стоки - 240 кутии цигари, без акцизен бандерол, когато такъв се изисква по закон, на обща стойност 1800 лв., като случаят е немаловажен. За това деяние е осъден на осем месеца лишаване от свобода, условно с три години изпитателен срок.

Предметът на престъпленията се отнема в полза на държавата.

Споразуменията има последици на влезли в сила присъди.

Още от Актуално


Още от Публикации и интервюта


 • Сотир Цацаров–главен прокурор на Р. България пред НТВ:„Прокуратурата сега е обвинявана, че е четвъртата власт. Представете си какво ще се случи, ако прокуратурата бъде изведена от съдебната власт, ще липсва контролът на Висшия съдебен съвет”

  Нова телевизия

   „Събуди се“

  Дата : събота, 10 юни 2017 г.

   

  Водещ: Г-н Цацаров, опасност за живота ли е човек да иска съдебна реформа в България?

  Сотир Цацаров: Мисля, че да искаш съдебна реформа в България може да се разглежда по два начина. От една страна, това може да е професия, може да е средство за препитание, може да е политически лозунг, може да е дори средство за политическа прехрана. А от друга страна, вече, ако го погледнем от стриктно професионалния план. Мисля, че е нещо съвсем полезно.

  Водещ: Вижте обаче какво се случва с шефа на Върховния касационен съд. Някой се опитва да повреди автомобила му. Преди това той самият каза, че се чувства притеснен за живота си след една акция на маскирани хора, които оставиха агнешки главички пред Висшия съдебен съвет.

  Сотир Цацаров: Не, не мисля, че има опасност за здравето ми. Но, ако ми позволите, не защото ще избягам от въпроса ви, а да останат на страна личностните коментари по отношение на колегата.

  Водещ: Само една скоба. Има ли личен конфликт някакъв между вас двамата?

  Сотир Цацаров: Аз личен конфликт не мога да имам с човек, с когото нямам никакви близки допирателни точки в личен план. Той каза нещо, което мисля, че е съвсем вярно. Ние имаме различни ценностни системи. Така е, ние имаме различни ценностни системи, аз го потвърждавам. И в това той е абсолютно прав.

 • Ася Петрова, зам. главен прокурор и ръководител на Върховната административна прокуратура: Общини вдигат незаконно автомобили с паяци

  в. 24 Часа - стр. 15 

 • Евгени Диков: Стари закони не ловят новите престъпления

  в. Стандарт 

  Директорът на Националната следствена служба (НСлС) и заместник главен прокурор Евгени Диков стана първият избран член на следващия състав на Висшия съдебен съвет (ВСС). Той влиза в "правителството на Темида" от квотата на следователите в прокурорската колегия. Каква промяна ще внесе Диков в работата на новия ВСС? Какво мисли за съдебната реформа? "Стандарт" потърси за отговор на тези и други въпроси новоизбрания член на ВСС Евгени Диков.

   

Още от Галерия


Новини

Провери преписка