Районна прокуратура – Велико Търново предаде на съд студент за държане на наркотици и причиняване на телесна повреда на полицай

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 21-годишен мъж за държане на наркотици и причиняване на телесна повреда на полицай.

Обвинението срещу Павел П. е за това, че на 04.04.2016 г. в гр. Велико Търново, в студентските общежития, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, държал високорискови наркотични вещества - 64,231 гр. коноп /марихуана/ и 48 бр. таблетки метилендиоксиметамфетамин MDMA /екстази/ всички наркотични вещества на стойност 626,39 лв. - престъпление по чл. 354а от НК.

Срещу него е повдигнато обвинение и затова, че по същото време и място причинил на полицейски служител в Сектор „ПКП” при ОД на МВР гр. Велико Търново, при изпълнение на службата му лека телесна повреда - престъпление по чл. 131, ал. 2, вр. чл. 130, ал. 2 от НК.

Наркотикът бил открит при проверка по сигнал от полицейски служители в стаята на студента. По време на задържането му той започнал да се държи агресивно и да блъска униформените служители.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Още от Актуално


  • Оставиха в ареста Пламен Ж. от гр. Бургас държал наркотици и прекурсори за производство на наркотични вещества с цел разпространение

    Оставиха в ареста Пламен Ж. от гр. Бургас. Той е обвинен  за това, че на 25.01.2017 г. в гр. Бургас, без надлежно разрешително, държал в предния джоб на дънките си високорисково наркотично вещество метамфетамин, а в долното си бельо държал високорисково наркотично вещество –канабис, с цел разпространение – престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК

  • Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд шофьор на линейка, причинил по непредпазливост смъртта на пешеходка

    Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт във Варненския окръжен съд срещу 49-годишния шофьор Жеко Ж., който при управление на линейка причинил по непредпазливост смъртта на пешеходка – престъпление по член 343а, ал. 1, буква „б“, във връзка с член 343, ал. 1, буква „в“, във връзка с член 342, ал. 1 от Наказателния кодекс.

  • Окръжна прокуратура –Бургас предаде на съд Младен И. , който при катастрофа причинил по непредпазливост смъртта на възрастна жена, пресичала по пешеходна пътека е гр. Поморие

    Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Младен И. от гр. Плевен. Той е подсъдим за това, че на 15.06.2016 г. около 09.28 ч. в гр. Поморие на ул. „ Княз Борис I“ до дом № 112 при управление на моторно превозно средство (пътнически автобус), собственост на търговско дружество, нарушил правилата за правилата за движение по пътищата като е избрал скорост на движение в населено място – гр.Поморие от 45 километра в час, която се явява несъобразена с характера и интензивността на движението и с конкретните пътни условия: наличие в района на пешеходна пътека тип „ Зебра „ сигнализирана  със знак А18  и автобусна спирка сигнализирана със знак Д24 ,  наличието на множество паркирани автомобили в дясно до тротоара и след като е имал обективна възможност да възприеме пресичащата пътното платно пешеходка - Кераца А. на 80 г.от гр. Поморие, при възникналата опасност за движението,  не е намалил скоростта си и не е спрял в следствие на което по непредпазливост е причинил смъртта на пешеходката – престъпление по чл. 343 ал.1 б.“в“ вр.чл.342 ал.1 от Наказателния кодекс.

Още от Публикации и интервюта


Още от Галерия


Още от Обяви


Новини

Провери преписка