Районна прокуратура – Русе води производство за държане на цигари без акциз за 75 000 лева

Днес Районна прокуратура – Русе привлече в качеството на обвиняем 43-годишен мъж за  държане на цигари без бандерол на стойност 75 000 лв.

При успешна акция на служители на отдел "Митническо разузнаване и разследване" в Митница Русе са задържани 10 000 кутии /200 000 къса/ цигари без български акцизен бандерол. Тютюневите изделия са открити при проверка, извършена на 13.06.2017 г., в гараж към частен дом в града. Всички цигари са от марката "Corset Super Slims" с надпис на латиница "For duty free sale only". По случая е образувано досъдебно производство.

Районна прокуратура – Русе привлече в качеството на обвиняем Огнян Н. за това, че на 13.06.2017 г. в гр. Мартен, обл.Русе, държал акцизни стоки по смисъла на чл.2, т.2 от Закона за акцизите и данъчните складове: “На облагане с акциз подлежат: т.2 тютюневите изделия”: 10 000 броя кутии с цигари марка „CORSET Superslims”, 100 мм., с единична вместимост 20 къса, с надпис на латиница “ DUTY FREE SALES ONLY” върху кутиите, всички без акцизен бандерол, когато такъв се изисква по Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия, всичко на обща стойност 75 000 лв., като случаят е немаловажен и предмета на престъпление е в големи размери, престъпление по чл. 234, ал.2, т.3,  вр. ал.1, пр.2 от НК.

По отношение на същия е взета мярка „парична гаранция“ в размер на 2000 лева, която да бъде внесена в седмичен срок.

Работата по разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Русе.

Още от Актуално


Още от Публикации и интервюта


 • Сотир Цацаров–главен прокурор на Р. България пред НТВ:„Прокуратурата сега е обвинявана, че е четвъртата власт. Представете си какво ще се случи, ако прокуратурата бъде изведена от съдебната власт, ще липсва контролът на Висшия съдебен съвет”

  Нова телевизия

   „Събуди се“

  Дата : събота, 10 юни 2017 г.

   

  Водещ: Г-н Цацаров, опасност за живота ли е човек да иска съдебна реформа в България?

  Сотир Цацаров: Мисля, че да искаш съдебна реформа в България може да се разглежда по два начина. От една страна, това може да е професия, може да е средство за препитание, може да е политически лозунг, може да е дори средство за политическа прехрана. А от друга страна, вече, ако го погледнем от стриктно професионалния план. Мисля, че е нещо съвсем полезно.

  Водещ: Вижте обаче какво се случва с шефа на Върховния касационен съд. Някой се опитва да повреди автомобила му. Преди това той самият каза, че се чувства притеснен за живота си след една акция на маскирани хора, които оставиха агнешки главички пред Висшия съдебен съвет.

  Сотир Цацаров: Не, не мисля, че има опасност за здравето ми. Но, ако ми позволите, не защото ще избягам от въпроса ви, а да останат на страна личностните коментари по отношение на колегата.

  Водещ: Само една скоба. Има ли личен конфликт някакъв между вас двамата?

  Сотир Цацаров: Аз личен конфликт не мога да имам с човек, с когото нямам никакви близки допирателни точки в личен план. Той каза нещо, което мисля, че е съвсем вярно. Ние имаме различни ценностни системи. Така е, ние имаме различни ценностни системи, аз го потвърждавам. И в това той е абсолютно прав.

 • Ася Петрова, зам. главен прокурор и ръководител на Върховната административна прокуратура: Общини вдигат незаконно автомобили с паяци

  в. 24 Часа - стр. 15 

 • Евгени Диков: Стари закони не ловят новите престъпления

  в. Стандарт 

  Директорът на Националната следствена служба (НСлС) и заместник главен прокурор Евгени Диков стана първият избран член на следващия състав на Висшия съдебен съвет (ВСС). Той влиза в "правителството на Темида" от квотата на следователите в прокурорската колегия. Каква промяна ще внесе Диков в работата на новия ВСС? Какво мисли за съдебната реформа? "Стандарт" потърси за отговор на тези и други въпроси новоизбрания член на ВСС Евгени Диков.

   

Още от Галерия


Новини

Провери преписка