Районна прокуратура – Плевен предаде на съд мъж за неправомерно държане на огнестрелно оръжие и прострелване на човек

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 47-годишен мъж за неправомерно държане на огнестрелно оръжие и прострелване на човек.

Обвинението срещу Тихомир Т. е за това, че на 26.05.2015 г. в гр.Плевен държал огнестрелно оръжие – пистолет марка ZORAKI, без да има за това надлежно разрешение – престъпление по чл.339 ал.І от НК.

Срещу него е повдигнато обвинение и за това, че на 26.05.2015 г. в гр. Плевен по хулигански подбуди причинил лека телесна повреда на Христо И. изразяваща се в разстройство на здравето, временно и неопасно за живота - престъпление по чл.131 ал.1, вр. чл.130 ал.1 от НК.

Пострадалият живеел в блок в жк. „Дружба", като в същия вход, под терасата на Христо И. гаражното помещение било отдадено под наем. По повод честите сбирки, които се организирали в гаража и нарушаването на нощна тишина, живущите в другия апартамент над гаража негодували и споделили за случващото се с обвиняемия – техен зет. Вечерта на 26.05.2016 г., след 20,00 ч., на маса встрани от гаражите и под терасите се били събрали група от десетина човека, между които бил и пострадалият. Известно време след това към входа на блока се насочили обвиняемият и съпругата му, провокирани от поредното оплакване на роднините й за шумната компания пред блока. Христо И. забелязал Тихомир Т. и му подвикнал да се присъедини към компанията, като изразил желание да се разберат и да разрешат проблемите относно подаваните жалби. Тихомир Т. приближил, като без да казва нищо нанесъл удар в лицето на пострадалия, който залитнал назад със стола и в инерцията си хванал блузата на Тихомир Т. при което тя се скъсала. В същия момент обвиняемият извадил пистолет и произвел няколко изстрела към тялото на пострадалия, като му причинил огнестрелни наранявания в областта на главата, гърдите и корема. След изстрелите, в настаналата суматоха, обвиняемият избягал от местопроизшествието, а пострадалият бил транспортиран в ЦСМП Плевен.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Още от Актуално


  • Постановленията за привличане на обвиняемите по КТБ

    След дадено разрешение от наблюдаващите прокурори по делото „КТБ“, публикуваме в прикачени файлове, постановленията за привличане на обвиняемите 18 лица, общо над 5 000 страници.

  • Състояние на язовирите в страната

    I. На основание чл. 145, ал.1, т.З от Закона за съдебната власт /ЗСВ/ Върховна административна прокуратура /ВАП/, по реда на надзора за законност, възложи извършването на проверка на национално ниво - по спазване разпоредбите на Закона за водите /ЗВ/, в частта относно поддържането в технически изправно и безопасно състояние на язовирните стени и съоръженията към тях на територията на цялата страна. Организирането на проверката бе възложено на председателя на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор /ДАМТН/, в рамките на контролните му правомощия по отношение на язовирните стени и съоръженията към тях, възложени с обнародването на ЗИДЗВ в ДВ, бр.58/31.07.2015 г. Проверката се реализира от създадената в структурата на специализираната администрация към ДАМТН главна дирекция „Надзор на язовирните стени и съоръженията към тях".

  • Оставиха в ареста Денислав Христов, обвинен в държане с цел разпространение на близо 6 кг. метамфетамин

    Не уважиха поредното искане на обвиняемия Денислав Христов за изменение на определената му мярка за неотклонение „задържане под стража“. Христов е обвинен за това, че на 01.12.2016 г., в гр.Бургас, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество в големи размери, а именно: 5801, 67 грама метамфетамин - престъпление по чл. 354 а, ал.2, предлож. първо вр. ал.1 от НК.

Още от Публикации и интервюта


Още от Галерия


Още от Обяви


Новини

Провери преписка