Районна прокуратура – Плевен предаде на съд мъж за неправомерно държане на огнестрелно оръжие и прострелване на човек

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 47-годишен мъж за неправомерно държане на огнестрелно оръжие и прострелване на човек.

Обвинението срещу Тихомир Т. е за това, че на 26.05.2015 г. в гр.Плевен държал огнестрелно оръжие – пистолет марка ZORAKI, без да има за това надлежно разрешение – престъпление по чл.339 ал.І от НК.

Срещу него е повдигнато обвинение и за това, че на 26.05.2015 г. в гр. Плевен по хулигански подбуди причинил лека телесна повреда на Христо И. изразяваща се в разстройство на здравето, временно и неопасно за живота - престъпление по чл.131 ал.1, вр. чл.130 ал.1 от НК.

Пострадалият живеел в блок в жк. „Дружба", като в същия вход, под терасата на Христо И. гаражното помещение било отдадено под наем. По повод честите сбирки, които се организирали в гаража и нарушаването на нощна тишина, живущите в другия апартамент над гаража негодували и споделили за случващото се с обвиняемия – техен зет. Вечерта на 26.05.2016 г., след 20,00 ч., на маса встрани от гаражите и под терасите се били събрали група от десетина човека, между които бил и пострадалият. Известно време след това към входа на блока се насочили обвиняемият и съпругата му, провокирани от поредното оплакване на роднините й за шумната компания пред блока. Христо И. забелязал Тихомир Т. и му подвикнал да се присъедини към компанията, като изразил желание да се разберат и да разрешат проблемите относно подаваните жалби. Тихомир Т. приближил, като без да казва нищо нанесъл удар в лицето на пострадалия, който залитнал назад със стола и в инерцията си хванал блузата на Тихомир Т. при което тя се скъсала. В същия момент обвиняемият извадил пистолет и произвел няколко изстрела към тялото на пострадалия, като му причинил огнестрелни наранявания в областта на главата, гърдите и корема. След изстрелите, в настаналата суматоха, обвиняемият избягал от местопроизшествието, а пострадалият бил транспортиран в ЦСМП Плевен.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Още от Актуално


Още от Публикации и интервюта


 • Сотир Цацаров–главен прокурор на Р. България пред НТВ:„Прокуратурата сега е обвинявана, че е четвъртата власт. Представете си какво ще се случи, ако прокуратурата бъде изведена от съдебната власт, ще липсва контролът на Висшия съдебен съвет”

  Нова телевизия

   „Събуди се“

  Дата : събота, 10 юни 2017 г.

   

  Водещ: Г-н Цацаров, опасност за живота ли е човек да иска съдебна реформа в България?

  Сотир Цацаров: Мисля, че да искаш съдебна реформа в България може да се разглежда по два начина. От една страна, това може да е професия, може да е средство за препитание, може да е политически лозунг, може да е дори средство за политическа прехрана. А от друга страна, вече, ако го погледнем от стриктно професионалния план. Мисля, че е нещо съвсем полезно.

  Водещ: Вижте обаче какво се случва с шефа на Върховния касационен съд. Някой се опитва да повреди автомобила му. Преди това той самият каза, че се чувства притеснен за живота си след една акция на маскирани хора, които оставиха агнешки главички пред Висшия съдебен съвет.

  Сотир Цацаров: Не, не мисля, че има опасност за здравето ми. Но, ако ми позволите, не защото ще избягам от въпроса ви, а да останат на страна личностните коментари по отношение на колегата.

  Водещ: Само една скоба. Има ли личен конфликт някакъв между вас двамата?

  Сотир Цацаров: Аз личен конфликт не мога да имам с човек, с когото нямам никакви близки допирателни точки в личен план. Той каза нещо, което мисля, че е съвсем вярно. Ние имаме различни ценностни системи. Така е, ние имаме различни ценностни системи, аз го потвърждавам. И в това той е абсолютно прав.

 • Ася Петрова, зам. главен прокурор и ръководител на Върховната административна прокуратура: Общини вдигат незаконно автомобили с паяци

  в. 24 Часа - стр. 15 

 • Евгени Диков: Стари закони не ловят новите престъпления

  в. Стандарт 

  Директорът на Националната следствена служба (НСлС) и заместник главен прокурор Евгени Диков стана първият избран член на следващия състав на Висшия съдебен съвет (ВСС). Той влиза в "правителството на Темида" от квотата на следователите в прокурорската колегия. Каква промяна ще внесе Диков в работата на новия ВСС? Какво мисли за съдебната реформа? "Стандарт" потърси за отговор на тези и други въпроси новоизбрания член на ВСС Евгени Диков.

   

Още от Галерия


Новини

Провери преписка