Районна прокуратура – Кнежа предаде на съд мъж, който при управление на трактор причинил произшествие с един пострадал

Районна прокуратура – Кнежа внесе в съда обвинителен акт срещу 27-годишен мъж, който при управление на трактор причинил произшествие с един пострадал.

Обвинението срещу Боян Б. е за това, че на 06.09.2016 г., около 17,50 часа, на второкласен път гр. Искър - гр. Плевен, при управление на трактор с прикачено ремарке, собственост на търговско дружество „Флора-2004“ ООД, нарушил разпоредби на закона за движение по пътищата /водачите са длъжни да контролират непрекъснато превозните средства, които управляват, да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато възникне опасност за движението; при извършване на маневра, която е свързана с навлизане изцяло или частично в съседна пътна лента, водачът е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се движат по нея и своевременно да подаде ясен сигнал/, като допуснал произшествие и по непредпазливост причинил средна телесна повреда на Алекси С. - престъпление по чл.343, ал.1, вр. чл.342, ал.1 от НК.

Обвиняемият често помагал във фирмата на тъста си. На 06.09.2016 г. бил свободен и решил да окаже помощ. Отишъл в базата на дружеството, взел трактора с прикаченото към него ремарке и потеглил по главния път гр. Искър – гр. Плевен. В това време зад него в същата посока се движел лек автомобил Грейт Уолл, управляван от пострадалия Алекси С., който наближил движещия се пред него трактор, подал ляв светлинен пътепоказател и предприел маневра изпреварване. В този момент движещия се пред него трактор, без да подаде светлинен или друг пътепоказател, рязко изменил посоката на движение и завил на ляво. Пресякъл хоризонталната пътна маркировка, с цел напускане на пътното платно и навлизане в отбивка за земен път. Алекси С. се опитал да отклони автомобила си на ляво, за да избегне препречващото пътя му превозно средство, но не успял и последвал удар на предната дясна част на лекия автомобил в предната лява гума на трактора. В следствие на ударът лекия автомобил се завъртял, приплъзнал се по настилката и се спрял в крайпътната канавка, а водачът получил наранявания.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Още от Актуално


  • Оставиха в ареста Пламен Ж. от гр. Бургас държал наркотици и прекурсори за производство на наркотични вещества с цел разпространение

    Оставиха в ареста Пламен Ж. от гр. Бургас. Той е обвинен  за това, че на 25.01.2017 г. в гр. Бургас, без надлежно разрешително, държал в предния джоб на дънките си високорисково наркотично вещество метамфетамин, а в долното си бельо държал високорисково наркотично вещество –канабис, с цел разпространение – престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК

  • Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд шофьор на линейка, причинил по непредпазливост смъртта на пешеходка

    Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт във Варненския окръжен съд срещу 49-годишния шофьор Жеко Ж., който при управление на линейка причинил по непредпазливост смъртта на пешеходка – престъпление по член 343а, ал. 1, буква „б“, във връзка с член 343, ал. 1, буква „в“, във връзка с член 342, ал. 1 от Наказателния кодекс.

  • Окръжна прокуратура –Бургас предаде на съд Младен И. , който при катастрофа причинил по непредпазливост смъртта на възрастна жена, пресичала по пешеходна пътека е гр. Поморие

    Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Младен И. от гр. Плевен. Той е подсъдим за това, че на 15.06.2016 г. около 09.28 ч. в гр. Поморие на ул. „ Княз Борис I“ до дом № 112 при управление на моторно превозно средство (пътнически автобус), собственост на търговско дружество, нарушил правилата за правилата за движение по пътищата като е избрал скорост на движение в населено място – гр.Поморие от 45 километра в час, която се явява несъобразена с характера и интензивността на движението и с конкретните пътни условия: наличие в района на пешеходна пътека тип „ Зебра „ сигнализирана  със знак А18  и автобусна спирка сигнализирана със знак Д24 ,  наличието на множество паркирани автомобили в дясно до тротоара и след като е имал обективна възможност да възприеме пресичащата пътното платно пешеходка - Кераца А. на 80 г.от гр. Поморие, при възникналата опасност за движението,  не е намалил скоростта си и не е спрял в следствие на което по непредпазливост е причинил смъртта на пешеходката – престъпление по чл. 343 ал.1 б.“в“ вр.чл.342 ал.1 от Наказателния кодекс.

Още от Публикации и интервюта


Още от Галерия


Още от Обяви


Новини

Провери преписка