Районна прокуратура – Бургас задържа за 48 ч. двама мъже от гр. Варна, обвинени в извършване на кражба на пари и накити от апартамент

Районна прокуратура – Бургас задържа за 48 часа Николай С. (на 37 г. от гр. Варна) и Тодор Х. (на 40 г. от гр. Варна).Те са обвинени в това, че на 09.08.2017 г., като съизвършители, при условията на опасен рецидив, от апартамент в гр. Бургас, ж.к. „Изгрев“, бл.150, чрез взломяване на секретен патрон на входната врата са проникнали в жилището и са отнели чужди движими вещи – сумата от 500 евро и златни накити с общо тегло 65 грама, от владението на собственика им, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят, с което е извършил престъпление по чл. 196, ал.1,т.2, вр.чл.195, ал.1, т.3, т.4 и т.5, вр. чл.194, ал.1,вр.чл.20, ал.2, вр. чл.29, ал.1, б. „а“ и б.“б“ от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 г. до 15 г.

Районна прокуратура – Бургас ще внесе (през следващите 48 часа) в съда искане за определяне на постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо двамата обвиняеми. То е мотивирано с наличието на обосновано предположение, че двамата обвиняеми са извършили престъплението, в което са обвинени, както и с възможността двамата да се укрият или да извършат ново престъпление, тъй като те нямат постоянен адрес в гр. Бургас, а според справката им за съдимост са извършвали престъпни деяния в различни градове от страната, като престъплението, за което им е повдигнато обвинение е извършено в условията на опасен рецидив.

Още от Актуално


Още от Публикации и интервюта


 • Сотир Цацаров–главен прокурор на Р. България пред НТВ:„Прокуратурата сега е обвинявана, че е четвъртата власт. Представете си какво ще се случи, ако прокуратурата бъде изведена от съдебната власт, ще липсва контролът на Висшия съдебен съвет”

  Нова телевизия

   „Събуди се“

  Дата : събота, 10 юни 2017 г.

   

  Водещ: Г-н Цацаров, опасност за живота ли е човек да иска съдебна реформа в България?

  Сотир Цацаров: Мисля, че да искаш съдебна реформа в България може да се разглежда по два начина. От една страна, това може да е професия, може да е средство за препитание, може да е политически лозунг, може да е дори средство за политическа прехрана. А от друга страна, вече, ако го погледнем от стриктно професионалния план. Мисля, че е нещо съвсем полезно.

  Водещ: Вижте обаче какво се случва с шефа на Върховния касационен съд. Някой се опитва да повреди автомобила му. Преди това той самият каза, че се чувства притеснен за живота си след една акция на маскирани хора, които оставиха агнешки главички пред Висшия съдебен съвет.

  Сотир Цацаров: Не, не мисля, че има опасност за здравето ми. Но, ако ми позволите, не защото ще избягам от въпроса ви, а да останат на страна личностните коментари по отношение на колегата.

  Водещ: Само една скоба. Има ли личен конфликт някакъв между вас двамата?

  Сотир Цацаров: Аз личен конфликт не мога да имам с човек, с когото нямам никакви близки допирателни точки в личен план. Той каза нещо, което мисля, че е съвсем вярно. Ние имаме различни ценностни системи. Така е, ние имаме различни ценностни системи, аз го потвърждавам. И в това той е абсолютно прав.

 • Ася Петрова, зам. главен прокурор и ръководител на Върховната административна прокуратура: Общини вдигат незаконно автомобили с паяци

  в. 24 Часа - стр. 15 

 • Евгени Диков: Стари закони не ловят новите престъпления

  в. Стандарт 

  Директорът на Националната следствена служба (НСлС) и заместник главен прокурор Евгени Диков стана първият избран член на следващия състав на Висшия съдебен съвет (ВСС). Той влиза в "правителството на Темида" от квотата на следователите в прокурорската колегия. Каква промяна ще внесе Диков в работата на новия ВСС? Какво мисли за съдебната реформа? "Стандарт" потърси за отговор на тези и други въпроси новоизбрания член на ВСС Евгени Диков.

   

Още от Галерия


Новини

Провери преписка