По обвинителен акт на Районна прокуратура - Стара Загора е осъден 36-годишен мъж за шофиране без свидетелство за управление на автомобил

По обвинителен акт на Районна прокуратура - Стара Загора е осъден Ивайло К.,на 36 г., обвинен за това, че управлявал моторно превозно средство без съответно свидетелство за управление, като деянието е извършено в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото- престъпление по чл.343в, ал.2 от Наказателния кодекс.

Районен съд - Стара Загора е разгледал делото по общия ред в седем съдебни заседания. След като е признат за виновен от Районен съд - Стара Загора на Ивайло К. е наложено наказание „лишаване от свобода” за срок от две години при първоначален „общ“ режим и „глоба“ в размер на 900  лева. На основание чл.68 ал.1 от Наказателния кодекс съдът е постановил Ивайло К. да изтърпи отделно и наложеното наказание по друго дело на Районен съд – Стара Загора в размер на три месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим – отново за извършено престъпление по чл.343в,ал.2 вр.ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу Ивайло К. досъдебно производство е установено, че на 1 октомври 2015 г., около 10 часа, в гр. Стара Загора, по ул.”Хан Аспарух”, в посока от юг на север, Ивайло К. управлявал моторно превозно средство – лек автомобил „Мерцедес CL 500”. Той бил спрян за проверка от  трима полицейски служители в Първо РУ на МВР – Стара Загора, които изпълнявали служебните си задължения. Полицейските служители установили самоличността на водача – Ивайло К., който не представил свидетелство за управление на моторни превозно средство. Полицаите извършили проверка в дежурната част на ОД на МВР – Стара Загора, при която било констатирано, че Ивайло К. е неправоспособен водач и не притежавал свидетелство за управление на автомобил. Поради това те поискали съдействие от дежурната част и на мястото бил изпратен екип от сектор „Пътна полиция” от двама полицейски служители – младши автоконтрольори. Служителите на МВР съставили на Ивайло К. Акт за установяване на административно нарушение по чл.150 от Закона за движение по пътищата, който той подписал без възражения. По време на съдебните заседания Ивайло К.  е твърдял, че друг е управлявал автомобила, но защитната му позиция не е била подкрепена от доказателства, което е довело до осъдителната присъда на Районен съд-Стара Загора.  Присъдата може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора в 15-дневен срок. 

Още от Актуално


Още от Публикации и интервюта


 • Сотир Цацаров–главен прокурор на Р. България пред НТВ:„Прокуратурата сега е обвинявана, че е четвъртата власт. Представете си какво ще се случи, ако прокуратурата бъде изведена от съдебната власт, ще липсва контролът на Висшия съдебен съвет”

  Нова телевизия

   „Събуди се“

  Дата : събота, 10 юни 2017 г.

   

  Водещ: Г-н Цацаров, опасност за живота ли е човек да иска съдебна реформа в България?

  Сотир Цацаров: Мисля, че да искаш съдебна реформа в България може да се разглежда по два начина. От една страна, това може да е професия, може да е средство за препитание, може да е политически лозунг, може да е дори средство за политическа прехрана. А от друга страна, вече, ако го погледнем от стриктно професионалния план. Мисля, че е нещо съвсем полезно.

  Водещ: Вижте обаче какво се случва с шефа на Върховния касационен съд. Някой се опитва да повреди автомобила му. Преди това той самият каза, че се чувства притеснен за живота си след една акция на маскирани хора, които оставиха агнешки главички пред Висшия съдебен съвет.

  Сотир Цацаров: Не, не мисля, че има опасност за здравето ми. Но, ако ми позволите, не защото ще избягам от въпроса ви, а да останат на страна личностните коментари по отношение на колегата.

  Водещ: Само една скоба. Има ли личен конфликт някакъв между вас двамата?

  Сотир Цацаров: Аз личен конфликт не мога да имам с човек, с когото нямам никакви близки допирателни точки в личен план. Той каза нещо, което мисля, че е съвсем вярно. Ние имаме различни ценностни системи. Така е, ние имаме различни ценностни системи, аз го потвърждавам. И в това той е абсолютно прав.

 • Ася Петрова, зам. главен прокурор и ръководител на Върховната административна прокуратура: Общини вдигат незаконно автомобили с паяци

  в. 24 Часа - стр. 15 

 • Евгени Диков: Стари закони не ловят новите престъпления

  в. Стандарт 

  Директорът на Националната следствена служба (НСлС) и заместник главен прокурор Евгени Диков стана първият избран член на следващия състав на Висшия съдебен съвет (ВСС). Той влиза в "правителството на Темида" от квотата на следователите в прокурорската колегия. Каква промяна ще внесе Диков в работата на новия ВСС? Какво мисли за съдебната реформа? "Стандарт" потърси за отговор на тези и други въпроси новоизбрания член на ВСС Евгени Диков.

   

Още от Галерия


Новини

Провери преписка