По искане на Районна прокуратура – Велико Търново задържаха мъж за поредно шофиране след употреба на алкохол и без правоспособност

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 35-годишен мъж за шофиране след употреба на алкохол и без правоспособност.

По незабавно производство, водено от прокуратурата Йордан К. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 08.08.2017 г. в гр. Килифарево, общ. В. Търново, управлявал лек автомобил „Мазда 121”, с концентрация на алкохол в кръвта 1,80 на хиляда, установено по надлежния ред – с техническо средство „Алкотест Дрегер 7410+“, след като бил осъден с влязло в сила на 14.03.2017 г. определение за одобряване на споразумение на Районен съд град В. Търново за същото деяние - престъпление по чл. 343 б, ал. 2 вр. ал. 1 от НК.

Той е обвиняем и за това, че по същото време и място управлявал лек автомобил без съответното свидетелство за управление, в едногодишен срок от наказването му по административен ред с влязло в сила на 25.02.2017 г. наказателно постановление за управление на МПС без съответно свидетелство за управление - престъпление по чл. 343 в, ал. 2 от НК.

Съдът прие доводите на прокуратурата, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпленията, за които е привлечен като обвиняем. Съществува реална опасност да извърши друго престъпление или да се укрие. Йордан К. е осъждан, като последното му наказание - лишаване от свобода, за престъпления по чл. 343б от НК е изтърпял на 04.08.2017 г. Четири дни по-късно отново извършил същото нарушение. Поради това съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо лицето.

Определението на Районен съд – В. Търново подлежи на обжалване пред Окръжен съд.

Още от Актуално


Още от Публикации и интервюта


 • Сотир Цацаров–главен прокурор на Р. България пред НТВ:„Прокуратурата сега е обвинявана, че е четвъртата власт. Представете си какво ще се случи, ако прокуратурата бъде изведена от съдебната власт, ще липсва контролът на Висшия съдебен съвет”

  Нова телевизия

   „Събуди се“

  Дата : събота, 10 юни 2017 г.

   

  Водещ: Г-н Цацаров, опасност за живота ли е човек да иска съдебна реформа в България?

  Сотир Цацаров: Мисля, че да искаш съдебна реформа в България може да се разглежда по два начина. От една страна, това може да е професия, може да е средство за препитание, може да е политически лозунг, може да е дори средство за политическа прехрана. А от друга страна, вече, ако го погледнем от стриктно професионалния план. Мисля, че е нещо съвсем полезно.

  Водещ: Вижте обаче какво се случва с шефа на Върховния касационен съд. Някой се опитва да повреди автомобила му. Преди това той самият каза, че се чувства притеснен за живота си след една акция на маскирани хора, които оставиха агнешки главички пред Висшия съдебен съвет.

  Сотир Цацаров: Не, не мисля, че има опасност за здравето ми. Но, ако ми позволите, не защото ще избягам от въпроса ви, а да останат на страна личностните коментари по отношение на колегата.

  Водещ: Само една скоба. Има ли личен конфликт някакъв между вас двамата?

  Сотир Цацаров: Аз личен конфликт не мога да имам с човек, с когото нямам никакви близки допирателни точки в личен план. Той каза нещо, което мисля, че е съвсем вярно. Ние имаме различни ценностни системи. Така е, ние имаме различни ценностни системи, аз го потвърждавам. И в това той е абсолютно прав.

 • Ася Петрова, зам. главен прокурор и ръководител на Върховната административна прокуратура: Общини вдигат незаконно автомобили с паяци

  в. 24 Часа - стр. 15 

 • Евгени Диков: Стари закони не ловят новите престъпления

  в. Стандарт 

  Директорът на Националната следствена служба (НСлС) и заместник главен прокурор Евгени Диков стана първият избран член на следващия състав на Висшия съдебен съвет (ВСС). Той влиза в "правителството на Темида" от квотата на следователите в прокурорската колегия. Каква промяна ще внесе Диков в работата на новия ВСС? Какво мисли за съдебната реформа? "Стандарт" потърси за отговор на тези и други въпроси новоизбрания член на ВСС Евгени Диков.

   

Още от Галерия


Новини

Провери преписка