По искане на Районна прокуратура – Кърджали съдът определи мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо рецидивист с 19 присъди, привлечен като обвиняем за кражба

По искане на Районна прокуратура-Кърджали съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“  спрямо Ангел С., на 37 г., привлечен като е обвинен за това, че през нощта на 15 срещу 16 юни 2017 г., при условията на опасен рецидив, чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот и по специален начин, е отнел дамско портмоне с лични документи, банкови карти и сума от 30 лева от жилището на 43-годишна жена в гр. Кърджали – престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 2, вр. чл. 195, ал. 1, т. 3 и т. 4, вр. чл. 194, вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“ от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Ангел С. влязъл в дома на пострадалата през затворена балконска врата, след като се покатерил по терасата и по тесни парапети. Вратата е била отворена с инструмент, при което са оставени дактилоскопни следи. Жената е спяла в стаята, в която е влязъл обвиняемият. Тя не се е събудила. След като отнел горепосочените вещи, обвиняемият се опитал да отнеме и оставен на  парапета на терасата килим, но се отказал, защото бил тежък. По делото са извършени процесуално-следствени действия - установени са отпечатъци от обувки, приобщени са записи от камера на банкомат, от които става видно, че  евентуалният съучастник на Ангел С. – Нурай С. , на 37 г., направил опити да изтегли пари с отнетите банкови карти на жената. Към момента Нурай С. е задържан в гр. Хасково за друго деяние. Предстои разпитът му по настоящото производство и евентуално предявяване на обвинение за съучастие. Обвиняемият Ангел С. и Нурай С. са осъждани. Ангел С. е излязъл от затвора през септември 2015 г. след изтърпяна 4-годишна присъда за кражба в условията на опасен рецидив. Той е осъждан общо 19 пъти, като 16 от присъдите са за кражби. Нурай С. също е осъждан многократно.

Взетата мярка за неотклонение за неотклонение “задържане под стража” подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кърджали.

Още от Актуално


Още от Публикации и интервюта


 • Сотир Цацаров–главен прокурор на Р. България пред НТВ:„Прокуратурата сега е обвинявана, че е четвъртата власт. Представете си какво ще се случи, ако прокуратурата бъде изведена от съдебната власт, ще липсва контролът на Висшия съдебен съвет”

  Нова телевизия

   „Събуди се“

  Дата : събота, 10 юни 2017 г.

   

  Водещ: Г-н Цацаров, опасност за живота ли е човек да иска съдебна реформа в България?

  Сотир Цацаров: Мисля, че да искаш съдебна реформа в България може да се разглежда по два начина. От една страна, това може да е професия, може да е средство за препитание, може да е политически лозунг, може да е дори средство за политическа прехрана. А от друга страна, вече, ако го погледнем от стриктно професионалния план. Мисля, че е нещо съвсем полезно.

  Водещ: Вижте обаче какво се случва с шефа на Върховния касационен съд. Някой се опитва да повреди автомобила му. Преди това той самият каза, че се чувства притеснен за живота си след една акция на маскирани хора, които оставиха агнешки главички пред Висшия съдебен съвет.

  Сотир Цацаров: Не, не мисля, че има опасност за здравето ми. Но, ако ми позволите, не защото ще избягам от въпроса ви, а да останат на страна личностните коментари по отношение на колегата.

  Водещ: Само една скоба. Има ли личен конфликт някакъв между вас двамата?

  Сотир Цацаров: Аз личен конфликт не мога да имам с човек, с когото нямам никакви близки допирателни точки в личен план. Той каза нещо, което мисля, че е съвсем вярно. Ние имаме различни ценностни системи. Така е, ние имаме различни ценностни системи, аз го потвърждавам. И в това той е абсолютно прав.

 • Ася Петрова, зам. главен прокурор и ръководител на Върховната административна прокуратура: Общини вдигат незаконно автомобили с паяци

  в. 24 Часа - стр. 15 

 • Евгени Диков: Стари закони не ловят новите престъпления

  в. Стандарт 

  Директорът на Националната следствена служба (НСлС) и заместник главен прокурор Евгени Диков стана първият избран член на следващия състав на Висшия съдебен съвет (ВСС). Той влиза в "правителството на Темида" от квотата на следователите в прокурорската колегия. Каква промяна ще внесе Диков в работата на новия ВСС? Какво мисли за съдебната реформа? "Стандарт" потърси за отговор на тези и други въпроси новоизбрания член на ВСС Евгени Диков.

   

Още от Галерия


Новини

Провери преписка