Окръжна прокуратура - Плевен предаде на съд двама бивши затворници за грабеж на златно колие от жена

Окръжна прокуратура - Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу двама бивши затворници за грабеж на златно колие от жена.

Обвинението срещу Латин М. и лишения от свобода Мирослав О. е за това, че на 26.07.2016 г. около 16.30 ч. в гр.Плевен, на ул.“Иван Вазов“, в съучастие, отнели чужда движима вещ – златно колие 25 гр. за 1750 лв., от владението на жена от същия град, с намерение противозаконно да го присвоят, като употребили за това сила и грабежа представлява опасен рецидив - престъпление по чл. 199 ал.1 вр. чл.198 ал.1, вр. чл.29, вр. чл.20 от НК.

Двамата обвиняеми се познавали от престоя им в затвор Плевен. Там Мирослав О. бил давал на Латин М. вещи, в резултат на което втория задлъжнял. На 26.07.2016 г. случайно се срещнали в гр.Плевен. Мирослав споделил, че поради загуба на сума на хазартни игри, имал нужда от парите, които Латин му дължал от затвора. Латин отвърнал, че няма, а Мирослав му заявил, че ще му ги върне, като извърши престъпление – ще открадне ланец, след това ще му го предаде и така ще си уредят сметките. Двамата се спрели на ъгъла на улиците „Ив.Вазов” и „Карлово”. В този момент по улицата се движела пострадалата, която носела торби с храна, а на врата си имала златно колие. Мирослав видял златното колие на врата на жената и я посочил с глава на Латин. Той препречил пътя й и захванал с дясна ръка колието, но въпреки, че го дръпнал няколко пъти то не се скъсало. Уплашена жената започнала да вика. Тогава той и нанесъл юмручен удар в лицето и за да откъсне колието я ударил няколко пъти в тялото и я блъснал назад. Жената паднала на земята, а нападателят й стискайки в ръка скъсаното колие избягнал. Малко по-късно двамата се срещнали на уречено място, за да се „разплатят“ с парчето от колието, което още същият ден било продадено в заложна къща за 400 лв.

По искане на прокуратурата Латин М. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Обвиняемият лишен от свобода Мирослав О. към настоящия момент търпи присъда лишаване от свобода в Затвора в Плевен.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Още от Актуално


  • Постановленията за привличане на обвиняемите по КТБ

    След дадено разрешение от наблюдаващите прокурори по делото „КТБ“, публикуваме в прикачени файлове, постановленията за привличане на обвиняемите 18 лица, общо над 5 000 страници.

  • Състояние на язовирите в страната

    I. На основание чл. 145, ал.1, т.З от Закона за съдебната власт /ЗСВ/ Върховна административна прокуратура /ВАП/, по реда на надзора за законност, възложи извършването на проверка на национално ниво - по спазване разпоредбите на Закона за водите /ЗВ/, в частта относно поддържането в технически изправно и безопасно състояние на язовирните стени и съоръженията към тях на територията на цялата страна. Организирането на проверката бе възложено на председателя на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор /ДАМТН/, в рамките на контролните му правомощия по отношение на язовирните стени и съоръженията към тях, възложени с обнародването на ЗИДЗВ в ДВ, бр.58/31.07.2015 г. Проверката се реализира от създадената в структурата на специализираната администрация към ДАМТН главна дирекция „Надзор на язовирните стени и съоръженията към тях".

  • Оставиха в ареста Денислав Христов, обвинен в държане с цел разпространение на близо 6 кг. метамфетамин

    Не уважиха поредното искане на обвиняемия Денислав Христов за изменение на определената му мярка за неотклонение „задържане под стража“. Христов е обвинен за това, че на 01.12.2016 г., в гр.Бургас, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество в големи размери, а именно: 5801, 67 грама метамфетамин - престъпление по чл. 354 а, ал.2, предлож. първо вр. ал.1 от НК.

Още от Публикации и интервюта


Още от Галерия


Още от Обяви


Новини

Провери преписка