Окръжна прокуратура – Ловеч предаде на съд жена, причинила катастрофа с един загинал и двама пострадали

Окръжна прокуратура в гр. Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу Девора М. затова, че на 24.04.2016 г., около 14.00 часа, на главен път София-Варна в землището на с.Сопот, при управление на лек автомобил ”Рено Меган”, нарушила правилата за движение по пътищата – водачите на пътни превозни средства са длъжни при избиране скоростта на движение да се съобразяват със състоянието на пътя и на превозното средство, с характера и интензивността на движението, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие и по непредпазливост причинила смъртта на Николай С. /31-годишен/ и средни телесни повреди на Красимир И. /31-годишен/ и на 9-годишно момиче.

На 24.04.2016 г. по обяд обвиняемата, заедно с приятеля си Николай С., тръгнали от гр.Тетевен за гр.Стара Загора, с управляван от нея лек автомобил ”Рено Меган”. В същото време, в посока към гр.София, пътувал пострадалият Красимир И., който шофирал л.а.”Ауди А4”, а на задната седалка пътували двете му деца. Зад него в колона се движели л.а.“Субару Аутбек“ и л.а.“Фолксваген Голф“. Автомобилите се движили в колона, със скорост не повече от 80 км./час, тъй като времето било мрачно, а пътя бил мокър. Преди бензиностанцията на „Ромпетрол“, лекият автомобил “Рено“ изпреварил малко камионче, но малко преди да приключи маневрата се занесъл и навлязъл в насрещната лента за движение странично, в резултат на което последвал сблъсък с л.а.“Ауди“. Движещите се зад л.а.“Ауди“ не успели да спрат и последвал верижен сблъсък с л.а.“Субару Аутбек и л.а.“Фолксваген Голф“.

В резултата на катастрофата на място починал пътуващият в реното 31-годишен мъж. Сериозни наранявания получили шофьорът и едното дете в аудито.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Още от Актуално


  • Оставиха в ареста Пламен Ж. от гр. Бургас държал наркотици и прекурсори за производство на наркотични вещества с цел разпространение

    Оставиха в ареста Пламен Ж. от гр. Бургас. Той е обвинен  за това, че на 25.01.2017 г. в гр. Бургас, без надлежно разрешително, държал в предния джоб на дънките си високорисково наркотично вещество метамфетамин, а в долното си бельо държал високорисково наркотично вещество –канабис, с цел разпространение – престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК

  • Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд шофьор на линейка, причинил по непредпазливост смъртта на пешеходка

    Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт във Варненския окръжен съд срещу 49-годишния шофьор Жеко Ж., който при управление на линейка причинил по непредпазливост смъртта на пешеходка – престъпление по член 343а, ал. 1, буква „б“, във връзка с член 343, ал. 1, буква „в“, във връзка с член 342, ал. 1 от Наказателния кодекс.

  • Окръжна прокуратура –Бургас предаде на съд Младен И. , който при катастрофа причинил по непредпазливост смъртта на възрастна жена, пресичала по пешеходна пътека е гр. Поморие

    Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Младен И. от гр. Плевен. Той е подсъдим за това, че на 15.06.2016 г. около 09.28 ч. в гр. Поморие на ул. „ Княз Борис I“ до дом № 112 при управление на моторно превозно средство (пътнически автобус), собственост на търговско дружество, нарушил правилата за правилата за движение по пътищата като е избрал скорост на движение в населено място – гр.Поморие от 45 километра в час, която се явява несъобразена с характера и интензивността на движението и с конкретните пътни условия: наличие в района на пешеходна пътека тип „ Зебра „ сигнализирана  със знак А18  и автобусна спирка сигнализирана със знак Д24 ,  наличието на множество паркирани автомобили в дясно до тротоара и след като е имал обективна възможност да възприеме пресичащата пътното платно пешеходка - Кераца А. на 80 г.от гр. Поморие, при възникналата опасност за движението,  не е намалил скоростта си и не е спрял в следствие на което по непредпазливост е причинил смъртта на пешеходката – престъпление по чл. 343 ал.1 б.“в“ вр.чл.342 ал.1 от Наказателния кодекс.

Още от Публикации и интервюта


Още от Галерия


Още от Обяви


Новини

Провери преписка