Окръжна прокуратура – Ловеч предаде на съд жена, причинила катастрофа с един загинал и двама пострадали

Окръжна прокуратура в гр. Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу Девора М. затова, че на 24.04.2016 г., около 14.00 часа, на главен път София-Варна в землището на с.Сопот, при управление на лек автомобил ”Рено Меган”, нарушила правилата за движение по пътищата – водачите на пътни превозни средства са длъжни при избиране скоростта на движение да се съобразяват със състоянието на пътя и на превозното средство, с характера и интензивността на движението, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие и по непредпазливост причинила смъртта на Николай С. /31-годишен/ и средни телесни повреди на Красимир И. /31-годишен/ и на 9-годишно момиче.

На 24.04.2016 г. по обяд обвиняемата, заедно с приятеля си Николай С., тръгнали от гр.Тетевен за гр.Стара Загора, с управляван от нея лек автомобил ”Рено Меган”. В същото време, в посока към гр.София, пътувал пострадалият Красимир И., който шофирал л.а.”Ауди А4”, а на задната седалка пътували двете му деца. Зад него в колона се движели л.а.“Субару Аутбек“ и л.а.“Фолксваген Голф“. Автомобилите се движили в колона, със скорост не повече от 80 км./час, тъй като времето било мрачно, а пътя бил мокър. Преди бензиностанцията на „Ромпетрол“, лекият автомобил “Рено“ изпреварил малко камионче, но малко преди да приключи маневрата се занесъл и навлязъл в насрещната лента за движение странично, в резултат на което последвал сблъсък с л.а.“Ауди“. Движещите се зад л.а.“Ауди“ не успели да спрат и последвал верижен сблъсък с л.а.“Субару Аутбек и л.а.“Фолксваген Голф“.

В резултата на катастрофата на място починал пътуващият в реното 31-годишен мъж. Сериозни наранявания получили шофьорът и едното дете в аудито.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Още от Актуално


Още от Публикации и интервюта


 • Сотир Цацаров–главен прокурор на Р. България пред НТВ:„Прокуратурата сега е обвинявана, че е четвъртата власт. Представете си какво ще се случи, ако прокуратурата бъде изведена от съдебната власт, ще липсва контролът на Висшия съдебен съвет”

  Нова телевизия

   „Събуди се“

  Дата : събота, 10 юни 2017 г.

   

  Водещ: Г-н Цацаров, опасност за живота ли е човек да иска съдебна реформа в България?

  Сотир Цацаров: Мисля, че да искаш съдебна реформа в България може да се разглежда по два начина. От една страна, това може да е професия, може да е средство за препитание, може да е политически лозунг, може да е дори средство за политическа прехрана. А от друга страна, вече, ако го погледнем от стриктно професионалния план. Мисля, че е нещо съвсем полезно.

  Водещ: Вижте обаче какво се случва с шефа на Върховния касационен съд. Някой се опитва да повреди автомобила му. Преди това той самият каза, че се чувства притеснен за живота си след една акция на маскирани хора, които оставиха агнешки главички пред Висшия съдебен съвет.

  Сотир Цацаров: Не, не мисля, че има опасност за здравето ми. Но, ако ми позволите, не защото ще избягам от въпроса ви, а да останат на страна личностните коментари по отношение на колегата.

  Водещ: Само една скоба. Има ли личен конфликт някакъв между вас двамата?

  Сотир Цацаров: Аз личен конфликт не мога да имам с човек, с когото нямам никакви близки допирателни точки в личен план. Той каза нещо, което мисля, че е съвсем вярно. Ние имаме различни ценностни системи. Така е, ние имаме различни ценностни системи, аз го потвърждавам. И в това той е абсолютно прав.

 • Ася Петрова, зам. главен прокурор и ръководител на Върховната административна прокуратура: Общини вдигат незаконно автомобили с паяци

  в. 24 Часа - стр. 15 

 • Евгени Диков: Стари закони не ловят новите престъпления

  в. Стандарт 

  Директорът на Националната следствена служба (НСлС) и заместник главен прокурор Евгени Диков стана първият избран член на следващия състав на Висшия съдебен съвет (ВСС). Той влиза в "правителството на Темида" от квотата на следователите в прокурорската колегия. Каква промяна ще внесе Диков в работата на новия ВСС? Какво мисли за съдебната реформа? "Стандарт" потърси за отговор на тези и други въпроси новоизбрания член на ВСС Евгени Диков.

   

Още от Галерия


Новини

Провери преписка