Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Христо А., извършил грабеж и причинил средна телесна повреда на възрастна жена

Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Христо А. (на 30 г. от гр. Стралджа). Той е подсъдим за това, че на 21.10.2016 г. около 22.40 часа в гр. Бургас, при условията на опасен рецидив, направил опит да отнеме чужди движими вещи, на обща стойност 64 лева, от владението на Еленка П., без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила – бутнал и я съборил на земята, като грабежът е придружен със средна телена повреда на пострадалата, изразяваща се в счупване на проксималната част на лява подбедрица (голям и малък пищял), което довело до трайно затруднение движението на левия крак и деянието останало недовършено поради независещи от дееца причини - престъпление по чл. 199, ал. 1, т. 3 и т. 4, вр. чл. 198, ал. 1 вр. чл. 29, ал. 1, б „А” вр. чл. 18, ал. 1 от НК. 

Вечерта на 21.10.2016 г. около 22.30 часа пострадалата си тръгнала от работа. Насочила се по улица „Александровска” към спирката на автобус № 12 на гарата. На зелен сигнал на светофара на кръстовището на ул. „Александровска” и ул. „Булаир” пред магазин „Теленор” пресякла едната част от платното за движение на улица „Булаир” и спряла на разделителния остров, т.к. светнал червен сигнал. Дамската си чанта държала през лакътя на лявата си ръка. В чантата си носела мобилен телефон и портфейл със сумата от 5 лева.

По същото време на кръстовището се намирал и подсъдимият. Той видял че пострадалата носи чантата си и решил да й я вземе. Христо А. се приближил бързо към пострадалата и дръпнал силно чантата й. За да успее да задържи чантата си, пострадалата я хванала с пръстите на лявата си ръка и по този начин той не успял да вземе чантата.От своя страна и жената започнала да дърпа към себе си чантата, като казала на Христо А. да се маха. След като за автомобилите, движещи се по улица „Булаир” светнал червен сигнал и те започнали да спират на светофара, подсъдимият блъснал пострадалата, която паднала на земята на лявата си страна. Въпреки това пострадалата не пуснала чантата си и започнала да вика за помощ. Христо А. побягнал в посока към Автогара „Юг”.

На пострадалата помогнал водач на таксиметров автомобил, който бил свидетел на случилото се.

Христо А. бил задържан по-късно.

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 20.06.2017 г.

Още от Актуално


Още от Публикации и интервюта


 • Сотир Цацаров–главен прокурор на Р. България пред НТВ:„Прокуратурата сега е обвинявана, че е четвъртата власт. Представете си какво ще се случи, ако прокуратурата бъде изведена от съдебната власт, ще липсва контролът на Висшия съдебен съвет”

  Нова телевизия

   „Събуди се“

  Дата : събота, 10 юни 2017 г.

   

  Водещ: Г-н Цацаров, опасност за живота ли е човек да иска съдебна реформа в България?

  Сотир Цацаров: Мисля, че да искаш съдебна реформа в България може да се разглежда по два начина. От една страна, това може да е професия, може да е средство за препитание, може да е политически лозунг, може да е дори средство за политическа прехрана. А от друга страна, вече, ако го погледнем от стриктно професионалния план. Мисля, че е нещо съвсем полезно.

  Водещ: Вижте обаче какво се случва с шефа на Върховния касационен съд. Някой се опитва да повреди автомобила му. Преди това той самият каза, че се чувства притеснен за живота си след една акция на маскирани хора, които оставиха агнешки главички пред Висшия съдебен съвет.

  Сотир Цацаров: Не, не мисля, че има опасност за здравето ми. Но, ако ми позволите, не защото ще избягам от въпроса ви, а да останат на страна личностните коментари по отношение на колегата.

  Водещ: Само една скоба. Има ли личен конфликт някакъв между вас двамата?

  Сотир Цацаров: Аз личен конфликт не мога да имам с човек, с когото нямам никакви близки допирателни точки в личен план. Той каза нещо, което мисля, че е съвсем вярно. Ние имаме различни ценностни системи. Така е, ние имаме различни ценностни системи, аз го потвърждавам. И в това той е абсолютно прав.

 • Ася Петрова, зам. главен прокурор и ръководител на Върховната административна прокуратура: Общини вдигат незаконно автомобили с паяци

  в. 24 Часа - стр. 15 

 • Евгени Диков: Стари закони не ловят новите престъпления

  в. Стандарт 

  Директорът на Националната следствена служба (НСлС) и заместник главен прокурор Евгени Диков стана първият избран член на следващия състав на Висшия съдебен съвет (ВСС). Той влиза в "правителството на Темида" от квотата на следователите в прокурорската колегия. Каква промяна ще внесе Диков в работата на новия ВСС? Какво мисли за съдебната реформа? "Стандарт" потърси за отговор на тези и други въпроси новоизбрания член на ВСС Евгени Диков.

   

Още от Галерия


Новини

Провери преписка