Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Драгомир М., който след като откраднал дизелово гориво, употребил сила и заплаха срещу собственика на откраднатото, оказал се на мястото на престъплението

Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Драгомир М. (на 39 г. от гр. София). Той е предаден на съд за това, че на 24.09.2015 г. в гр. Бургас, при условията на опасен рецидив, чрез използване на технически средства – маркуч и туба от минерална вода, отнел чужди движими вещи - 5 литра дизелово гориво, от владението на Тодор Д., без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като заварен на мястото на престъплението (от Тодор Д.) употребил сила и заплашване, за да запази владението върху откраднатото – избутал пострадалия, насочил нож към него и замахвал с него към Тодор Д. - престъпление по чл.199, ал.1, т.4, вр. чл.198, ал.3, вр. ал.1, вр. чл.29, ал.1, б. „а“ и „б“ от НК.

Драгомир М. е роден в град София, но към 24.09.2015 г. живеел и пребивавал на територията на град Бургас. Той е осъждан, като е изтърпял наказанието си през 2011 г.

Към 24.09.2015 г. Тодор Д. живеел в град Бургас, к-с “Братя Миладинови“, блок 1. Той притежавал към същата дата микробус „Форд Транзит“, функциониращ с дизелово гориво. Към процесната дата, резервоарът за гориво на микробуса нямал капачка, а на нейно място бил поставен парцал. Пострадалият сам ползвал микробуса и имал фактическа власт върху него и вещите в превозното средство, вкл. върху наличното към процесната дата гориво в резервоара му – дизелово гориво.

На 24.09.2015 г., Драгомир М. се намирал в град Бургас. Около 20.30 часа на същата дата се придвижил с автомобил до к-с „Братя Миладинови“ и паркирал превозното средство в близост до бл. 1 в жилищния комплекс. След това, подсъдимият взел от багажното отделение на превозното средство маркуч и туба от минерална вода и се приближил до вход 1 на блок 1 в к-с Братя Миладинови. Тогава видял микробуса, който по това време бил паркиран в близост до него, и решил да отнеме гориво от резервоара на превозното средство. Драгомир М.се приближил до микробуса, поставил носения от него маркуч в резервоара за гориво, улеснен от липсата на капачка на гърлото на резервоара, и започнал да източва дизелово гориво. По същото време Тодор Д. се приближил до блок 1 на к-с “Братя Миладинови“, управлявайки автомобила на съпругата си. Видял как подсъдимия източвал гориво от резервоара на микробуса. Пострадалият успял добре да възприеме външния вид на подсъдимия. След като паркирал управлявания от него автомобил пострадалият тръгнал към Тодор Д., за да потърси обяснение за извършеното от него, като подвикнал към него. Подсъдимият, носейки описания маркуч и тубата от минерална вода, вече пълна с 5 литра дизелово гориво, се отдалечил от микробуса насочил се към своя автомобил и поставил пълната с описаните 5 литра дизелово гориво туба от минерална вода в предната дясна част на купето, след което се настанил на мястото на водача на автомобила. Пострадалият се приближил до автомобила и заявил, че горивото в тубата от минерална вода е негова собственост. Попитал подсъдимия какво прави. Драгомир М. отвърнал на пострадалия, че нищо не бил направил и си тръгвал. Тодор Д. се ядосал силно, защото и в други случаи гориво от микробуса му било отнемано. Пострадалият се опитал да вземе тубата, съдържаща неговото собствено дизелово гориво, но подсъдимият я задържал. За да запази владението върху откраднатите от него чужди движими вещи, той напуснал автомобила и употребил сила спрямо пострадалия като го избутал. Афектиран от поведението на Драгомир М., Тодор Д. нанесъл удар с главата си в лицето му. Тогава Драгомир М. употребил и заплашване спрямо пострадалия, като извадил нож от джоба си и го насочил към Тодор Д, замахнал към пострадалия и тръгнал към него. Пострадалият изпитал основателен страх, че подсъдимият може да го нарани с ножа си и избягал. Успял обаче да запомни регистрационния номер на колата, с която подсъдимия потеглил.

По късно Драгомир М. бил задържан.

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 25.04.2017 г.

Още от Актуално


Още от Публикации и интервюта


 • Сотир Цацаров–главен прокурор на Р. България пред НТВ:„Прокуратурата сега е обвинявана, че е четвъртата власт. Представете си какво ще се случи, ако прокуратурата бъде изведена от съдебната власт, ще липсва контролът на Висшия съдебен съвет”

  Нова телевизия

   „Събуди се“

  Дата : събота, 10 юни 2017 г.

   

  Водещ: Г-н Цацаров, опасност за живота ли е човек да иска съдебна реформа в България?

  Сотир Цацаров: Мисля, че да искаш съдебна реформа в България може да се разглежда по два начина. От една страна, това може да е професия, може да е средство за препитание, може да е политически лозунг, може да е дори средство за политическа прехрана. А от друга страна, вече, ако го погледнем от стриктно професионалния план. Мисля, че е нещо съвсем полезно.

  Водещ: Вижте обаче какво се случва с шефа на Върховния касационен съд. Някой се опитва да повреди автомобила му. Преди това той самият каза, че се чувства притеснен за живота си след една акция на маскирани хора, които оставиха агнешки главички пред Висшия съдебен съвет.

  Сотир Цацаров: Не, не мисля, че има опасност за здравето ми. Но, ако ми позволите, не защото ще избягам от въпроса ви, а да останат на страна личностните коментари по отношение на колегата.

  Водещ: Само една скоба. Има ли личен конфликт някакъв между вас двамата?

  Сотир Цацаров: Аз личен конфликт не мога да имам с човек, с когото нямам никакви близки допирателни точки в личен план. Той каза нещо, което мисля, че е съвсем вярно. Ние имаме различни ценностни системи. Така е, ние имаме различни ценностни системи, аз го потвърждавам. И в това той е абсолютно прав.

 • Ася Петрова, зам. главен прокурор и ръководител на Върховната административна прокуратура: Общини вдигат незаконно автомобили с паяци

  в. 24 Часа - стр. 15 

 • Евгени Диков: Стари закони не ловят новите престъпления

  в. Стандарт 

  Директорът на Националната следствена служба (НСлС) и заместник главен прокурор Евгени Диков стана първият избран член на следващия състав на Висшия съдебен съвет (ВСС). Той влиза в "правителството на Темида" от квотата на следователите в прокурорската колегия. Каква промяна ще внесе Диков в работата на новия ВСС? Какво мисли за съдебната реформа? "Стандарт" потърси за отговор на тези и други въпроси новоизбрания член на ВСС Евгени Диков.

   

Още от Галерия


Новини

Провери преписка