Наказателни производства за незаконно придобиване и държане на пиротехника, огнестрелни оръжия и боеприпаси на районните прокуратури в Козлодуй и Враца

Районна прокуратура – Козлодуй предаде на съд С.О. за незаконно държане на пиротехнически изделия - престъпление по чл. 339, ал. 2, ал. 1 от НК.

Обвиняемият О. придобил и държал в гр. Козлодуй голямо количество пиротехнически изделия – различни модели батерии, кутии с пиратки и ракети, без да има надлежно разрешение за това. Според изготвената съдебно-оценителна експертиза общата стойност на незаконно държани вещи възлиза на 2932.50 лв.

За подобно престъпление Районна прокуратура – Враца е сключила споразумение с Т.Х., обвинен в незаконно придобиване и държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях.

В къща в гр. Криводол били открити пушка и пистолет, представляващи настандартни, атипични огнестрелни оръжия, годни да произвеждат изстрели, както и боеприпаси.

За извършеното от него престъпление подсъдимият Х. се е съгласил да изтърпи наказание от три месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок.

Споразумение е било одобрено от съда и има последици на влязла в сила присъда. Веществените доказателства – предмет на престъплението, са отнети в полза на държавата.

Още от Актуално


Още от Публикации и интервюта


 • Сотир Цацаров–главен прокурор на Р. България пред НТВ:„Прокуратурата сега е обвинявана, че е четвъртата власт. Представете си какво ще се случи, ако прокуратурата бъде изведена от съдебната власт, ще липсва контролът на Висшия съдебен съвет”

  Нова телевизия

   „Събуди се“

  Дата : събота, 10 юни 2017 г.

   

  Водещ: Г-н Цацаров, опасност за живота ли е човек да иска съдебна реформа в България?

  Сотир Цацаров: Мисля, че да искаш съдебна реформа в България може да се разглежда по два начина. От една страна, това може да е професия, може да е средство за препитание, може да е политически лозунг, може да е дори средство за политическа прехрана. А от друга страна, вече, ако го погледнем от стриктно професионалния план. Мисля, че е нещо съвсем полезно.

  Водещ: Вижте обаче какво се случва с шефа на Върховния касационен съд. Някой се опитва да повреди автомобила му. Преди това той самият каза, че се чувства притеснен за живота си след една акция на маскирани хора, които оставиха агнешки главички пред Висшия съдебен съвет.

  Сотир Цацаров: Не, не мисля, че има опасност за здравето ми. Но, ако ми позволите, не защото ще избягам от въпроса ви, а да останат на страна личностните коментари по отношение на колегата.

  Водещ: Само една скоба. Има ли личен конфликт някакъв между вас двамата?

  Сотир Цацаров: Аз личен конфликт не мога да имам с човек, с когото нямам никакви близки допирателни точки в личен план. Той каза нещо, което мисля, че е съвсем вярно. Ние имаме различни ценностни системи. Така е, ние имаме различни ценностни системи, аз го потвърждавам. И в това той е абсолютно прав.

 • Ася Петрова, зам. главен прокурор и ръководител на Върховната административна прокуратура: Общини вдигат незаконно автомобили с паяци

  в. 24 Часа - стр. 15 

 • Евгени Диков: Стари закони не ловят новите престъпления

  в. Стандарт 

  Директорът на Националната следствена служба (НСлС) и заместник главен прокурор Евгени Диков стана първият избран член на следващия състав на Висшия съдебен съвет (ВСС). Той влиза в "правителството на Темида" от квотата на следователите в прокурорската колегия. Каква промяна ще внесе Диков в работата на новия ВСС? Какво мисли за съдебната реформа? "Стандарт" потърси за отговор на тези и други въпроси новоизбрания член на ВСС Евгени Диков.

   

Още от Галерия


Новини

Провери преписка