Мъж, ползвал чужда банкова карта е осъден по обвинение на Окръжна прокуратура – Велико Търново

По обвинение на Окръжна прокуратура – Велико Търново 33-годишен мъж, ползвал чужда банкова карта, без съгласието на собственика е осъден на шест месеца лишаване от свобода, което на основание чл. 66 от НК е отложено с изпитателен срок от три години.

Венцислав П. е признат за виновен за това, че в периода от 14.06.2015 г. до 19.06.2015 г. в гр. Плевен и в гр. Г.Оряховица, при условията на продължавано престъпление използвал платежен инструмент – банкова карта и данни от същия платежен инструмент, без съгласието на собственика, като деянието не съставлява по тежко престъпление.

На 14.06.2015 г. в град Плевен, чрез мобилен телефон, използвал данни от платежен инструмент – банкова карта, като въвел номера на картата и трицифровият й CVC код за разпознаване, като направил плащане, чрез emag.bg*PayU към сайт за електронна търговия за сумата от 699,99 лева, представляваща стойността на телевизор „Самсунг“.

На 16.06.2015 г., в гр. Плевен и на 19.06.2016 г., в гр. Г.Оряховица, чрез АТМ устройство, използвал същата банкова карта, без съгласието на собственика, като осъществил две неуспешни транзакции - престъпление по чл. 249, ал.1 вр. чл. 26 от НК.

Потърпевшият изгубил банковата си карта на 13.06.2015 г. в гр. Плевен. На следващият ден тя била намерена от обвиняемия. Той решил да провери дали по сметката има налични парични средства. През мобилния си телефон, през точка за достъп до интернет с IP адрес поръчал и заплатил, чрез emag.bg*PayU към сайт за електронна търговия сумата от 699,99 лева за поръчан от него телевизор „Самсунг”, като за това плащане използвал данни от намерената банкова карта. В последствие направил на два пъти неуспешно теглене от ATM устройство в гр.Плевен и в гр. Горна Оряховица, тъй като не знаел ПИН код-а на картата.

Още от Актуално


 • Ефективни наказания за извършителите на кражба в с. Липен

  Съдът е одобрил споразумение, постигнато между Районна прокуратура - Монтана и подсъдимите – Сашо К., Цветан И. и Бисер А., извършили кражба в условията на опасен рецидив.

 • По обвинителен акт на Районна прокуратура - Пловдив са осъдени четирима мъже за телефонна измама

  По обвинителен акт на Районна прокуратура-Пловдив са осъдени Александър И., на 23 г., Митко Б., 29 г., Кирил А., на 26 г., и Господин П., на 28 г., за това, че след предварително сговаряне, с цел да набавят за себе си имотна облага, възбудили и поддържали заблуждение у другиго, с което му причинили имотна вреда, като измамата е извършена от повече от две лица – престъпление по чл. 210 ал.1 т.2 във връзка с чл.209 ал. 1 от Наказателния кодекс. По одобрено споразумение, Районен съд-Пловдив е наложил наказание на Александър И. и Митко Б. от по една година и два месеца лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим, за всеки един от тях, на Кирил А. – една година и пет месеца лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим, и на Господин П. – една година „лишаване от свобода“ условно с изпитателен срок от четири години.

 • По бързо производство Районна прокуратура – Плевен предаде на съда мъж неправомерно държал огнестрелно оръжие

  По бързо производство на Районна прокуратура – Плевен 34-годишен мъж е предаден на съд за държане на огнестрелно оръжие.

Още от Публикации и интервюта


 • Сотир Цацаров–главен прокурор на Р. България пред НТВ:„Прокуратурата сега е обвинявана, че е четвъртата власт. Представете си какво ще се случи, ако прокуратурата бъде изведена от съдебната власт, ще липсва контролът на Висшия съдебен съвет”

  Нова телевизия

   „Събуди се“

  Дата : събота, 10 юни 2017 г.

   

  Водещ: Г-н Цацаров, опасност за живота ли е човек да иска съдебна реформа в България?

  Сотир Цацаров: Мисля, че да искаш съдебна реформа в България може да се разглежда по два начина. От една страна, това може да е професия, може да е средство за препитание, може да е политически лозунг, може да е дори средство за политическа прехрана. А от друга страна, вече, ако го погледнем от стриктно професионалния план. Мисля, че е нещо съвсем полезно.

  Водещ: Вижте обаче какво се случва с шефа на Върховния касационен съд. Някой се опитва да повреди автомобила му. Преди това той самият каза, че се чувства притеснен за живота си след една акция на маскирани хора, които оставиха агнешки главички пред Висшия съдебен съвет.

  Сотир Цацаров: Не, не мисля, че има опасност за здравето ми. Но, ако ми позволите, не защото ще избягам от въпроса ви, а да останат на страна личностните коментари по отношение на колегата.

  Водещ: Само една скоба. Има ли личен конфликт някакъв между вас двамата?

  Сотир Цацаров: Аз личен конфликт не мога да имам с човек, с когото нямам никакви близки допирателни точки в личен план. Той каза нещо, което мисля, че е съвсем вярно. Ние имаме различни ценностни системи. Така е, ние имаме различни ценностни системи, аз го потвърждавам. И в това той е абсолютно прав.

 • Ася Петрова, зам. главен прокурор и ръководител на Върховната административна прокуратура: Общини вдигат незаконно автомобили с паяци

  в. 24 Часа - стр. 15 

 • Евгени Диков: Стари закони не ловят новите престъпления

  в. Стандарт 

  Директорът на Националната следствена служба (НСлС) и заместник главен прокурор Евгени Диков стана първият избран член на следващия състав на Висшия съдебен съвет (ВСС). Той влиза в "правителството на Темида" от квотата на следователите в прокурорската колегия. Каква промяна ще внесе Диков в работата на новия ВСС? Какво мисли за съдебната реформа? "Стандарт" потърси за отговор на тези и други въпроси новоизбрания член на ВСС Евгени Диков.

   

Още от Галерия


Новини

Провери преписка