Мъж, ползвал чужда банкова карта е осъден по обвинение на Окръжна прокуратура – Велико Търново

По обвинение на Окръжна прокуратура – Велико Търново 33-годишен мъж, ползвал чужда банкова карта, без съгласието на собственика е осъден на шест месеца лишаване от свобода, което на основание чл. 66 от НК е отложено с изпитателен срок от три години.

Венцислав П. е признат за виновен за това, че в периода от 14.06.2015 г. до 19.06.2015 г. в гр. Плевен и в гр. Г.Оряховица, при условията на продължавано престъпление използвал платежен инструмент – банкова карта и данни от същия платежен инструмент, без съгласието на собственика, като деянието не съставлява по тежко престъпление.

На 14.06.2015 г. в град Плевен, чрез мобилен телефон, използвал данни от платежен инструмент – банкова карта, като въвел номера на картата и трицифровият й CVC код за разпознаване, като направил плащане, чрез emag.bg*PayU към сайт за електронна търговия за сумата от 699,99 лева, представляваща стойността на телевизор „Самсунг“.

На 16.06.2015 г., в гр. Плевен и на 19.06.2016 г., в гр. Г.Оряховица, чрез АТМ устройство, използвал същата банкова карта, без съгласието на собственика, като осъществил две неуспешни транзакции - престъпление по чл. 249, ал.1 вр. чл. 26 от НК.

Потърпевшият изгубил банковата си карта на 13.06.2015 г. в гр. Плевен. На следващият ден тя била намерена от обвиняемия. Той решил да провери дали по сметката има налични парични средства. През мобилния си телефон, през точка за достъп до интернет с IP адрес поръчал и заплатил, чрез emag.bg*PayU към сайт за електронна търговия сумата от 699,99 лева за поръчан от него телевизор „Самсунг”, като за това плащане използвал данни от намерената банкова карта. В последствие направил на два пъти неуспешно теглене от ATM устройство в гр.Плевен и в гр. Горна Оряховица, тъй като не знаел ПИН код-а на картата.

Още от Актуално


  • Оставиха в ареста Пламен Ж. от гр. Бургас държал наркотици и прекурсори за производство на наркотични вещества с цел разпространение

    Оставиха в ареста Пламен Ж. от гр. Бургас. Той е обвинен  за това, че на 25.01.2017 г. в гр. Бургас, без надлежно разрешително, държал в предния джоб на дънките си високорисково наркотично вещество метамфетамин, а в долното си бельо държал високорисково наркотично вещество –канабис, с цел разпространение – престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК

  • Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд шофьор на линейка, причинил по непредпазливост смъртта на пешеходка

    Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт във Варненския окръжен съд срещу 49-годишния шофьор Жеко Ж., който при управление на линейка причинил по непредпазливост смъртта на пешеходка – престъпление по член 343а, ал. 1, буква „б“, във връзка с член 343, ал. 1, буква „в“, във връзка с член 342, ал. 1 от Наказателния кодекс.

  • Окръжна прокуратура –Бургас предаде на съд Младен И. , който при катастрофа причинил по непредпазливост смъртта на възрастна жена, пресичала по пешеходна пътека е гр. Поморие

    Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Младен И. от гр. Плевен. Той е подсъдим за това, че на 15.06.2016 г. около 09.28 ч. в гр. Поморие на ул. „ Княз Борис I“ до дом № 112 при управление на моторно превозно средство (пътнически автобус), собственост на търговско дружество, нарушил правилата за правилата за движение по пътищата като е избрал скорост на движение в населено място – гр.Поморие от 45 километра в час, която се явява несъобразена с характера и интензивността на движението и с конкретните пътни условия: наличие в района на пешеходна пътека тип „ Зебра „ сигнализирана  със знак А18  и автобусна спирка сигнализирана със знак Д24 ,  наличието на множество паркирани автомобили в дясно до тротоара и след като е имал обективна възможност да възприеме пресичащата пътното платно пешеходка - Кераца А. на 80 г.от гр. Поморие, при възникналата опасност за движението,  не е намалил скоростта си и не е спрял в следствие на което по непредпазливост е причинил смъртта на пешеходката – престъпление по чл. 343 ал.1 б.“в“ вр.чл.342 ал.1 от Наказателния кодекс.

Още от Публикации и интервюта


Още от Галерия


Още от Обяви


Новини

Провери преписка