Мъж, извършил грабеж на дамска чанта от жена е предаден на съд по обвинение на Районна прокуратура – Тетевен

Районна прокуратура – Тетевен внесе в съда обвинителен акт срещу 27-годишен мъж за извършен грабеж на дамска чанта от жена.

Обвинението срещу Преслав Г. е за това, че на 29.10.2016 г. около 23,00 часа в гр.Тетевен, Ловешка област на стълби водещи към ул.“Полковник Орлов“ отнел чужди движими вещи: дамска чанта с портмоне и сумата от 230,16 лв., всичко на обща стойност от 261,76 лв. от владението на 54-годишна жена, с намерението противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила, за да издърпа с ръце носената от жената чанта - престъпление по чл.198 ал.1 от НК.

Пострадалата работила като продавач в хранителен магазин. Вечерта приключила работа, заключила вратата на магазина и тръгнала да се прибира пеша към домът си. След като започнала да се изкачва по осветени стъпала, чула стъпки зад гърба си, обърнала се назад и видяла високо момче с черно яке с качулка на главата, което бързо се приближило, хванало дамската й чанта и започнала да я дърпа. Жената започнала да вика за помощ, но въпреки съпротива й нападателят успял да издърпа чантата и да избяга нагоре по стъпалата. Обвиняемият е осъждан.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Още от Актуално


  • Оставиха в ареста Пламен Ж. от гр. Бургас държал наркотици и прекурсори за производство на наркотични вещества с цел разпространение

    Оставиха в ареста Пламен Ж. от гр. Бургас. Той е обвинен  за това, че на 25.01.2017 г. в гр. Бургас, без надлежно разрешително, държал в предния джоб на дънките си високорисково наркотично вещество метамфетамин, а в долното си бельо държал високорисково наркотично вещество –канабис, с цел разпространение – престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК

  • Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд шофьор на линейка, причинил по непредпазливост смъртта на пешеходка

    Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт във Варненския окръжен съд срещу 49-годишния шофьор Жеко Ж., който при управление на линейка причинил по непредпазливост смъртта на пешеходка – престъпление по член 343а, ал. 1, буква „б“, във връзка с член 343, ал. 1, буква „в“, във връзка с член 342, ал. 1 от Наказателния кодекс.

  • Окръжна прокуратура –Бургас предаде на съд Младен И. , който при катастрофа причинил по непредпазливост смъртта на възрастна жена, пресичала по пешеходна пътека е гр. Поморие

    Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Младен И. от гр. Плевен. Той е подсъдим за това, че на 15.06.2016 г. около 09.28 ч. в гр. Поморие на ул. „ Княз Борис I“ до дом № 112 при управление на моторно превозно средство (пътнически автобус), собственост на търговско дружество, нарушил правилата за правилата за движение по пътищата като е избрал скорост на движение в населено място – гр.Поморие от 45 километра в час, която се явява несъобразена с характера и интензивността на движението и с конкретните пътни условия: наличие в района на пешеходна пътека тип „ Зебра „ сигнализирана  със знак А18  и автобусна спирка сигнализирана със знак Д24 ,  наличието на множество паркирани автомобили в дясно до тротоара и след като е имал обективна възможност да възприеме пресичащата пътното платно пешеходка - Кераца А. на 80 г.от гр. Поморие, при възникналата опасност за движението,  не е намалил скоростта си и не е спрял в следствие на което по непредпазливост е причинил смъртта на пешеходката – престъпление по чл. 343 ал.1 б.“в“ вр.чл.342 ал.1 от Наказателния кодекс.

Още от Публикации и интервюта


Още от Галерия


Още от Обяви


Новини

Провери преписка