Мъж е осъден за хулиганство, след споразумение с Районна прокуратура – Велико Търново

Съдът одобри постигнато с Районна прокуратура – Велико Търново споразумение по бързо производство, с което 24-годишен мъж е осъден за хулиганство на четири месеца лишаване от свобода, чието изпълнение на основание чл.66, ал.1 от НК е отложено с изпитателен срок от три години.

Калоян П. се призна за виновен в това, че на 26.03.2017 г. в гр. Велико Търново, на ул.“К.Гайтанджията“ извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като обиждал служители на РУ - Велико Търново в ОД на МВР гр. Велико Търново с думите: „Ченгета мръсни, нещастници долни!... Български боклуци, долни, смотани полицаи! …“, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред – задържалите го полицейски служители и деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост – хвърлил камък срещу единия полицай – престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Още от Актуално


 • СЪОБЩЕНИЕ

  Във връзка с множество публикации, коментиращи обстоятелството, че обвиняемата за причиняване смъртта на полицейски служител Катя Лерца е установена да шофира автомобил, след като е било отнето свидетелството й за управление, Ви уведомяваме следното:

 • Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд турски гражданин, пренесъл контрабандно през границата на страната ни парфюми и дрехи на стойност над 5 000 лева

  Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд турския гражданин Фейаз Т. (58 г.). Той е подсъдим затова, че в периода от 12.08.2016 г. до 16.10.2016 г. включително, на четири пъти, пренесъл през границите на страната от Република Турция в Република България през ГКПП – Малко Търново, без знанието и разрешението на митниците, стоки – общо 144 броя парфюми и тоалетни води от различни марки, 70 бр. пуловери без ръкав и 80 бр. мъжки панталони, на обща стойност 5 414 лева, като за пренасянето им е използвал моторно превозно средство – автобус марка „Мерцедес Бенц”, като деянието е извършено от лице, което системно се занимава с такава дейност, както следва:

 • Софийска градска прокуратура постигна осъдителна присъда за кмета на с. Узунджово за купуване на гласове

  Днес, 27.06.2017 г., по обвинителен акт на Софийска градска прокуратура, съдът призна за виновен кмета на с. Узунджово, обл. Хасково Деян Ванчев за купуване на гласове и му наложи наказание лишаване от свобода за срок от 2 години, изпълнението на което е отложено за изпитателен срок от 4 години.

Още от Публикации и интервюта


 • Сотир Цацаров–главен прокурор на Р. България пред НТВ:„Прокуратурата сега е обвинявана, че е четвъртата власт. Представете си какво ще се случи, ако прокуратурата бъде изведена от съдебната власт, ще липсва контролът на Висшия съдебен съвет”

  Нова телевизия

   „Събуди се“

  Дата : събота, 10 юни 2017 г.

   

  Водещ: Г-н Цацаров, опасност за живота ли е човек да иска съдебна реформа в България?

  Сотир Цацаров: Мисля, че да искаш съдебна реформа в България може да се разглежда по два начина. От една страна, това може да е професия, може да е средство за препитание, може да е политически лозунг, може да е дори средство за политическа прехрана. А от друга страна, вече, ако го погледнем от стриктно професионалния план. Мисля, че е нещо съвсем полезно.

  Водещ: Вижте обаче какво се случва с шефа на Върховния касационен съд. Някой се опитва да повреди автомобила му. Преди това той самият каза, че се чувства притеснен за живота си след една акция на маскирани хора, които оставиха агнешки главички пред Висшия съдебен съвет.

  Сотир Цацаров: Не, не мисля, че има опасност за здравето ми. Но, ако ми позволите, не защото ще избягам от въпроса ви, а да останат на страна личностните коментари по отношение на колегата.

  Водещ: Само една скоба. Има ли личен конфликт някакъв между вас двамата?

  Сотир Цацаров: Аз личен конфликт не мога да имам с човек, с когото нямам никакви близки допирателни точки в личен план. Той каза нещо, което мисля, че е съвсем вярно. Ние имаме различни ценностни системи. Така е, ние имаме различни ценностни системи, аз го потвърждавам. И в това той е абсолютно прав.

 • Ася Петрова, зам. главен прокурор и ръководител на Върховната административна прокуратура: Общини вдигат незаконно автомобили с паяци

  в. 24 Часа - стр. 15 

 • Евгени Диков: Стари закони не ловят новите престъпления

  в. Стандарт 

  Директорът на Националната следствена служба (НСлС) и заместник главен прокурор Евгени Диков стана първият избран член на следващия състав на Висшия съдебен съвет (ВСС). Той влиза в "правителството на Темида" от квотата на следователите в прокурорската колегия. Каква промяна ще внесе Диков в работата на новия ВСС? Какво мисли за съдебната реформа? "Стандарт" потърси за отговор на тези и други въпроси новоизбрания член на ВСС Евгени Диков.

   

Още от Галерия


Новини

Провери преписка