Извършители на серия кражби в пет села в Благоевградска област с наложени наказания

През м. май 2016 г. трима младежи – Б.С. (на 21 години), Д.Г. (на 20 години) и непълнолетния Х.П. извършили серия от кражби в търговски обекти в селата Блатска, Лъжница, Петрелик, Балдево и Абланица в Благоевградска област.

Само за три дни те отнели от пет търговски обекта различни вещи, собственост на няколко физически и юридически лица, на обща стойност 1652,12 лв. За извършване на престъпленията били използвани леки автомобили различни марки, като при проникване в магазините, с помощта на метален тръбен ключ и отвертка, те повреждали входни врати или прозорци. В с. Абланица подсъдимите разбили вендинг-автомат за кафе, като огънали ламарината около заключващото устройство. Сред откраднатите от тях вещи имало цигари, бира и безалкохолни напитки, сладкарски изделия, мобилен апарат и парични средства.

Тримата са се признали за виновни и са сключили споразумения с прокурор в Районна прокуратура – Гоце Делчев, които съдът е одобрил. Част от причинените имуществени вреди от престъплението са възстановени на пострадалите лица, а другата е обезпечена със записи на заповед.

За извършените от тях престъпления на подсъдимите Д.Г. и Б.С. са наложени наказания от четири месеца „лишаване от свобода“ с изпитателен тригодишен срок. Непълнолетният Х.П. е с наказание „обществено порицание“, съобщение за което е поставено на таблото в Община Гоце Делчев.

Още от Актуално


Още от Публикации и интервюта


 • Сотир Цацаров–главен прокурор на Р. България пред НТВ:„Прокуратурата сега е обвинявана, че е четвъртата власт. Представете си какво ще се случи, ако прокуратурата бъде изведена от съдебната власт, ще липсва контролът на Висшия съдебен съвет”

  Нова телевизия

   „Събуди се“

  Дата : събота, 10 юни 2017 г.

   

  Водещ: Г-н Цацаров, опасност за живота ли е човек да иска съдебна реформа в България?

  Сотир Цацаров: Мисля, че да искаш съдебна реформа в България може да се разглежда по два начина. От една страна, това може да е професия, може да е средство за препитание, може да е политически лозунг, може да е дори средство за политическа прехрана. А от друга страна, вече, ако го погледнем от стриктно професионалния план. Мисля, че е нещо съвсем полезно.

  Водещ: Вижте обаче какво се случва с шефа на Върховния касационен съд. Някой се опитва да повреди автомобила му. Преди това той самият каза, че се чувства притеснен за живота си след една акция на маскирани хора, които оставиха агнешки главички пред Висшия съдебен съвет.

  Сотир Цацаров: Не, не мисля, че има опасност за здравето ми. Но, ако ми позволите, не защото ще избягам от въпроса ви, а да останат на страна личностните коментари по отношение на колегата.

  Водещ: Само една скоба. Има ли личен конфликт някакъв между вас двамата?

  Сотир Цацаров: Аз личен конфликт не мога да имам с човек, с когото нямам никакви близки допирателни точки в личен план. Той каза нещо, което мисля, че е съвсем вярно. Ние имаме различни ценностни системи. Така е, ние имаме различни ценностни системи, аз го потвърждавам. И в това той е абсолютно прав.

 • Ася Петрова, зам. главен прокурор и ръководител на Върховната административна прокуратура: Общини вдигат незаконно автомобили с паяци

  в. 24 Часа - стр. 15 

 • Евгени Диков: Стари закони не ловят новите престъпления

  в. Стандарт 

  Директорът на Националната следствена служба (НСлС) и заместник главен прокурор Евгени Диков стана първият избран член на следващия състав на Висшия съдебен съвет (ВСС). Той влиза в "правителството на Темида" от квотата на следователите в прокурорската колегия. Каква промяна ще внесе Диков в работата на новия ВСС? Какво мисли за съдебната реформа? "Стандарт" потърси за отговор на тези и други въпроси новоизбрания член на ВСС Евгени Диков.

   

Още от Галерия


Новини

Провери преписка