Дела за шофиране след употреба на алкохол на районните прокуратури в Перник и Радомир

В рамките на две седмици районните прокуратури в Перник и Радомир са приключили четиринадесет наказателни производства, водени срещу лица, управлявали моторните превозни средства след употреба на алкохол. Наложените по тях наказания по сключени споразумения са от четири до десет месеца „лишаване от свобода“, както ефективно, така и условно, както и забрана да шофират за различен срок - от четири месеца до две години.

Четири месеца „лишаване от свобода“ и забрана за правоуправление на МПС за срок от дванадесет месеца е наказанието на С.И. (на 54 години), наложено с определение на съда след одобрено споразумение между Районна прокуратура – Радомир и защитата на подсъдимия. На 19.07.2017 г. в с. Дрен той шофирал лек автомобил „Фолксваген Джета“ със съдържание на 1,81 промила алкохол в кръвта. Това се случило, след като вече бил осъден с влязла в сила присъда за подобно деяние.

Със споразумение с Районна прокуратура – Перник е приключило делото срещу четиридесет и четири годишния С.С., който се е признал за виновен за това, че на 03.03.2017 г. в с. Рударци управлявал лек автомобил „Фиат Улисе“ с 3,70 промила алкохол в кръвта. Наложеното му наказание е шест месеца „лишаване от свобода“ с изпитателен тригодишен срок, както и лишаване от право да управлява МПС за осемнадесет месеца.

Подсъдимият К.К. (на 45 години) от с. Големо Бучино е сключил споразумение с Районна прокуратура – Перник, с което се е съгласил да му бъде наложено наказание от десет месеца „лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено за три години, както и забрана да шофира за срок от двадесет и четири месеца. На 22.07.2016 г. той управлявал „Мерцедес“ след употреба на алкохол – със съдържание на 2,85 промила в кръвта. К.К. нарушил правилата за движение по пътищата, като на платно с двупосочно движение навлязъл в лентата за насрещно движение. В резултат на това водачът предизвикал пътно-транспортно произшествие с друг лек автомобил и по непредпазливост причинил средна телесна повреда на едно лице.

Още от Актуално


Още от Публикации и интервюта


 • Сотир Цацаров–главен прокурор на Р. България пред НТВ:„Прокуратурата сега е обвинявана, че е четвъртата власт. Представете си какво ще се случи, ако прокуратурата бъде изведена от съдебната власт, ще липсва контролът на Висшия съдебен съвет”

  Нова телевизия

   „Събуди се“

  Дата : събота, 10 юни 2017 г.

   

  Водещ: Г-н Цацаров, опасност за живота ли е човек да иска съдебна реформа в България?

  Сотир Цацаров: Мисля, че да искаш съдебна реформа в България може да се разглежда по два начина. От една страна, това може да е професия, може да е средство за препитание, може да е политически лозунг, може да е дори средство за политическа прехрана. А от друга страна, вече, ако го погледнем от стриктно професионалния план. Мисля, че е нещо съвсем полезно.

  Водещ: Вижте обаче какво се случва с шефа на Върховния касационен съд. Някой се опитва да повреди автомобила му. Преди това той самият каза, че се чувства притеснен за живота си след една акция на маскирани хора, които оставиха агнешки главички пред Висшия съдебен съвет.

  Сотир Цацаров: Не, не мисля, че има опасност за здравето ми. Но, ако ми позволите, не защото ще избягам от въпроса ви, а да останат на страна личностните коментари по отношение на колегата.

  Водещ: Само една скоба. Има ли личен конфликт някакъв между вас двамата?

  Сотир Цацаров: Аз личен конфликт не мога да имам с човек, с когото нямам никакви близки допирателни точки в личен план. Той каза нещо, което мисля, че е съвсем вярно. Ние имаме различни ценностни системи. Така е, ние имаме различни ценностни системи, аз го потвърждавам. И в това той е абсолютно прав.

 • Ася Петрова, зам. главен прокурор и ръководител на Върховната административна прокуратура: Общини вдигат незаконно автомобили с паяци

  в. 24 Часа - стр. 15 

 • Евгени Диков: Стари закони не ловят новите престъпления

  в. Стандарт 

  Директорът на Националната следствена служба (НСлС) и заместник главен прокурор Евгени Диков стана първият избран член на следващия състав на Висшия съдебен съвет (ВСС). Той влиза в "правителството на Темида" от квотата на следователите в прокурорската колегия. Каква промяна ще внесе Диков в работата на новия ВСС? Какво мисли за съдебната реформа? "Стандарт" потърси за отговор на тези и други въпроси новоизбрания член на ВСС Евгени Диков.

   

Още от Галерия


Новини

Провери преписка