Благоевградската окръжна прокуратура разследва две убийства, извършени през последните дни

По искане на Окръжна прокуратура – Благоевград съдът взе постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 40-годишния К.Г., обвинен в извършване на престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 3 и 4, пр. 2 вр. чл. 115 от НК.

Около 20 ч. на 06.01.2017 г. в с. Левуново, общ. Сандански, обвиняемият Г. умишлено е умъртвил майка си чрез прерязване на гърлото й с нож. Убийството е извършено по особено мъчителен начин за пострадалата.

Разследването по случая продължава под ръководството на ОП - Благоевград.

Късно вечерта на 10.01.2017 г. в с. Самуилово, общ. Петрич, битов скандал между двама приятели е завършил с убийство. Смъртоносните наранявания са били нанесени с нож. Извършителят е установен и задържан. Предстои Окръжна прокуратура – Благоевград да внесе в съда искане за задържане на лицето до 72 часа.

Още от Актуално


  • Постановленията за привличане на обвиняемите по КТБ

    След дадено разрешение от наблюдаващите прокурори по делото „КТБ“, публикуваме в прикачени файлове, постановленията за привличане на обвиняемите 18 лица, общо над 5 000 страници.

  • Състояние на язовирите в страната

    I. На основание чл. 145, ал.1, т.З от Закона за съдебната власт /ЗСВ/ Върховна административна прокуратура /ВАП/, по реда на надзора за законност, възложи извършването на проверка на национално ниво - по спазване разпоредбите на Закона за водите /ЗВ/, в частта относно поддържането в технически изправно и безопасно състояние на язовирните стени и съоръженията към тях на територията на цялата страна. Организирането на проверката бе възложено на председателя на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор /ДАМТН/, в рамките на контролните му правомощия по отношение на язовирните стени и съоръженията към тях, възложени с обнародването на ЗИДЗВ в ДВ, бр.58/31.07.2015 г. Проверката се реализира от създадената в структурата на специализираната администрация към ДАМТН главна дирекция „Надзор на язовирните стени и съоръженията към тях".

  • Оставиха в ареста Денислав Христов, обвинен в държане с цел разпространение на близо 6 кг. метамфетамин

    Не уважиха поредното искане на обвиняемия Денислав Христов за изменение на определената му мярка за неотклонение „задържане под стража“. Христов е обвинен за това, че на 01.12.2016 г., в гр.Бургас, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество в големи размери, а именно: 5801, 67 грама метамфетамин - престъпление по чл. 354 а, ал.2, предлож. първо вр. ал.1 от НК.

Още от Публикации и интервюта


Още от Галерия


Още от Обяви


Новини

Провери преписка