Посещение на главният прокурор г-н Борис Велчев и заместник главният прокурор г-жа Галина Тонева в гр. Мюнхен, ФРГ

25 Януари 2012 г.

Днес, 25 януари 2012 г., главният прокурор г-н Борис Велчев и заместник главният прокурор г-жа Галина Тонева заминават на посещение в гр. Мюнхен, ФРГ, където ще вземат участие в Международна конференция на тема „Защита на финансовите интереси на Европейския съюз ...

Днес, 25 януари 2012 г., главният прокурор г-н Борис Велчев и заместник главният прокурор г-жа Галина Тонева заминават на посещение в гр. Мюнхен, ФРГ, където ще вземат участие в Международна конференция на тема „Защита на финансовите интереси на Европейския съюз чрез борба с измамите в Европа”.

Организатори на конференцията са Главна прокуратура - Мюнхен и Европейската служба за борба с измамите (OLAF).

Конференцията ще бъде открита от г-н Джовани Кеслер – главен директор на Европейската служба за борба с измамите (OLAF).

Първият тематичен доклад на конференцията, на тема: „Борбата с измамите на фона на защитата на финансовите интереси на ЕС – правна регулация, опит, развитие, перспективи, конкретни примери за сътрудничество с OLAF“ ще бъде представен от главния прокурор на Република България, г-н Борис Велчев.

На форума ще се разискват въпроси свързани с възможностите и перспективите за защита на финансовите интереси на Европейския съюз.

Поканени за участие са представители на 16 държави от министерства на правосъдието, прокуратури, съдилища, полиция, европейските институции (OLAF, Евроюст) и др.