Окръжен съд Враца призна за виновен

28 Декември 2011 г.

Днес 28.12.2011 год. състав на Окръжен съд Враца призна за виновни по за организиране, ръководство и участие в организирана престъпна група, създадена с цел извършването на наркоразпространение, трафик на хора, склоняване към проституция и сводничество- обвинения за престъпления ...

Днес 28.12.2011 год. състав на Окръжен съд Враца призна за виновни по за организиране, ръководство и участие в организирана престъпна група, създадена с цел извършването на наркоразпространение, трафик на хора, склоняване към проституция и сводничество- обвинения за престъпления по чл.321, ал.3 НК:

ЙОРДАН ТОНОВ от гр. Враца и му наложи наказание в размер на 10 години лишаване от свобода;

КАЛИН ПЕТКОВ от гр. Мездра и му определи наказание от 6 години и 6 месеца лишаване от свобода;

МИЛЕН ЦОНКОВ от гр. Мездра и му наложи наказание от 5 години и 6 месеца лишаване от свобода;

НИКОЛА НИКОЛОВ от гр. Мездра и му наложи наказание от 6 години и 6 месеца лишаване от свобода за участието в ОПГ, 8 и 10 години лишаване от свобода за трафик на хора по чл.159в НК, и 13 години лишаване от свобода и глоба от 100 000 лв. за склоняване към проституция по чл.155, ал.5 НК. На основание чл.23, ал.1 и 3 НК на Николов е определено общо наказание в размер на 13 години лишаване от свобода глоба в посочения размер на 100 000 лева.

ВЕНЕЛИН КРЪСТЕВ от гр. Мездра и му наложи наказания от 10 и 13 години лишаване от свобода и глоба от 100000 лв.за склоняване към проституция по чл.155, ал.5 НК, като при условията на чл.23, ал. 1 и 3 НК му е определено общо най-тежко наказание от 13години лишаване от свобода и в размер на 100 000 лева.

С така постановения първоинстанционен съдебен акт част от подсъдимите са оправдани по част от обвиненията, касаещи обвиненията за трафик на хора и склоняване към проституция.

Прокурорът от ОП – Враца водил наказателното производство ще прецени упражняването на правомощията си за изготвяне и подаване на протест.

Обвинителният акт е внесен за разглеждане през м.септември 2009 год. Преди внасянето му са постигнати и надлежно одобрени от компетентния съд споразумения за решаване на делото с ДИМИТЪР ЖЕЛЯЗКОВ, МИХАИЛ ПАРАСКОВ, СИМЕОН ПАВЛОВ, ЛЪЧЕЗАР ИВАНОВ, ВАСИЛ ИВАНОВ, ДАНИЕЛ НИНОВ, МАРЧЕЛО ИВАНОВ, НИКОЛА ГЕОРГИЕВ, ЦВЕТЕЛИН ЦЕКОВ, МАРИЯН НАЙДЕНОВ и ВЕНЕЛИН КРЪСТЕВ за съучастието в ръководството на престъпното сдружение за първия и участието на останалите в организираната престъпна група, а за последния и за трафик на хора и блудствени действия, за които престъпления са им били наложени ефективни наказания лишаване от свобода, както следва:

ДИМИТЪР ЖЕЛЯЗКОВ - 4 години и 9 месеца лишаване от свобода;

МИХАИЛ ПАРАСКОВ - 2 години и 3 месеца лишаване от свобода;

СИМЕОН ПАВЛОВ - 1 година лишаване от свобода;

ЛЪЧЕЗАР ИВАНОВ - 1 година лишаване от свобода;

ВАСИЛ ИВАНОВ - 2 години и 2 месеца лишаване от свобода;

ДАНИЕЛ НИНОВ - 2 години и 1 месец лишаване от свобода;

МАРЧЕЛО ИВАНОВ - 1  година и 10 месеца лишаване от свобода;

НИКОЛА ГЕОРГИЕВ - 2 години и 10 месеца лишаване от свобода;

ЦВЕТЕЛИН ЦЕКОВ - 2 години и 1 месец лишаване от свобода;

МАРИЯН НАЙДЕНОВ - 2 години лишаване от свобода;

ВЕНЕЛИН КРЪСТЕВ - 4 години лишаване от свобода по чл.321 НК, 5 години лишаване от свобода и глоба от 2000 лв. по чл.159в НК и 2 години лишаване от свобода по чл.150 НК, като му е наложено общо наказание от 5 години лишаване от свобода и е присъединено и наказанието глоба в посочения размер.