Разглеждане наказателно дело от общ характер

18 Ноември 2011 г.

 За 21 и 22 ноември 2011 г. Софийски военен съд е насрочил за разглеждане наказателно дело от общ характер, във връзка с внесен от Военноокръжна прокуратура-София обвинителен акт срещу Валери Храбър Христов - бивш главен секретар на Изпълнителна агенция „Военни клубове ...

 За 21 и 22 ноември 2011 г. Софийски военен съд е насрочил за разглеждане наказателно дело от общ характер, във връзка с внесен от Военноокръжна прокуратура-София обвинителен акт срещу Валери Храбър Христов - бивш главен секретар на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело” към Министерството на отбраната.

Валери Христов е обвинен, че през м. февруари тази година в изготвен и изпратен от него „сигнал” до военните прокурори, набедил в престъпления тогавашния изпълнителен директор на агенцията Мария Димчева - че е получила подкуп от фирма - изпълнител на обществена поръчка, че нарушила служебните си задължения с цел да набави за себе си имотна облага в особено големи размери и че в съучастие с още четирима служители на агенцията присвоила парични средства.

Освен изпълнителния директор, в същия сигнал, Валери Христов набедил и още петима служители на агенцията в посредничество при получаване на подкуп в големи размери и присвояване на парични средства.