Прокуратура на Република България

10 Март 2010 г.

ОБЯВЯВА КОНКУРС ПО ДОКУМЕНТИ И СЪБЕСЕДВАНЕ за съдебни служители за следните длъжности:

І. В администрация на главен прокурор

1. Завеждащ административна служба

Минимални изисквания за заемане на длъжността: образование средно.

Описание на длъжността съгласно длъжностната характеристика: приема и регистрира входящата ...

ОБЯВЯВА КОНКУРС ПО ДОКУМЕНТИ И СЪБЕСЕДВАНЕ за съдебни служители за следните длъжности:

І. В администрация на главен прокурор

1. Завеждащ административна служба

Минимални изисквания за заемане на длъжността: образование средно.

Описание на длъжността съгласно длъжностната характеристика: приема и регистрира входящата кореспонденция; разпределя и направлява постъпилата поща; експедира изходящата кореспонденция; осигурява информация за получената и изпратената кореспонденция; извършва вписвания в съответните книги, в т.ч. и на електронен носител; предава в архива приключилите дела и преписки.

2. Главен експерт-счетоводител

Минимални изисквания за заемане на длъжността: образование висше-магистър, област икономика; минимален професионален опит пет години.

Описание на длъжността съгласно длъжностната характеристика: събира и обобщава месечните справки-декларации за данък върху ДДС и дневници за покупки и продажби на третостепенните разпоредители с бюджетни кредити и изготвя обобщени месечни и годишни справки-декларации; проверява съответствието на данните от електронен и хартиен носител; събира и обобщава месечните справки за оборотите, осчетоводени от третостепенните разпоредители и осчетоводява операциите; изготвя справка за извършеното приспадане на ДДС върху добавеното стойност; изготвя и изработва писма и допълнителни справки, ведомости за изплащане на командировъчни средства; извършва контрол и проверява съответствието на данните.

3. Шофьор

Минимални изисквания за заемане на длъжността: образование средно; правоспособност; минимален професионален опит една година.

Описание на длъжността съгласно длъжностната характеристика: осъществява необходимия транспорт за съответното структурно звено; следи за техническото състояние и чистотата на автомобила; отговаря имуществено за виновно причинените щети на зачислената му техника и правилната експлоатация на автомобила.

ІІ. В администрация на Върховна касационна прокуратура

1. Прокурорски помощник

Минимални изисквания за заемане на длъжността: образование висше-магистър, област юридическа; правоспособност.

Описание на длъжността съгласно длъжностната характеристика: подпомага дейността на заместник на главния прокурор; изготвя проекти на отговори на писма и сигнали, за които се изискват правни знания; изготвя становища по конкретни правни въпроси след проучване на съдебната практика; осигурява информация за изпълнение на служебната дейност на дирекциите и отделите; подпомага заместника на главния прокурор в изготвянето на отчетни и годишни доклади.

2. Завеждащ административна служба

Минимални изисквания за заемане на длъжността: образование средно.

Описание на длъжността съгласно длъжностната характеристика: подпомага заместник на главния прокурор в неговата дейност; организира и подпомага изпълнението на месечната програма; координира изпълнението на задачите и контролира спазването на сроковете; подготвя седмичната програма; организира връзките с органи и организации; координира подготовката на доклади и становища; организира събирането, обобщаването и представянето на информация и документация, необходима на заместника на главния прокурор; ежедневно информира заместника на главния прокурор за особеностите на текущата работа и получената специална кореспонденция.

3. Компютърен оператор, изпълняващ деловодни функции

Минимални изисквания за заемане на длъжността: образование средно.

Описание на длъжността съгласно длъжностната характеристика: завежда на хартиен и електронен носител постъпилите входящи документи; въвежда данни за получената и изпратена кореспонденция в унифицираната информационна система на прокуратурата; следи за правилната обработка на въведените данни; прави архив и съхранява архивните файлове; предоставя справки и преписки, работи със съответните дневници и предоставя съответната информация; архивира приключените преписки; помага при изготвянето на годишните сведения за дейността; отговаря за подреждането и съхраняването на преписките.

4. Завеждащ административна служба

Минимални изисквания за заемане на длъжността: образование средно.

Описание на длъжността съгласно длъжностната характеристика: осъществява връзката между завеждащия отдела и канцеларията, като разпределя между деловодителите постъпилите материали; завежда във входящ дневник новопостъпилите преписки и ги разпределя по сектори; въвежда данни относно входящата и изходящата кореспонденция в унифицираната информационна система; отбелязва във входящия дневник и в докладната книга възложените преписки и дела на съответния прокурор; подготвя ежедневно доклада за прокурорите; отбелязва резолюцията по решените преписки във входящия дневник; изготвя сведения за работата на прокурорите; организира работата на службата при архивирането на делата.

5. Старши специалист международно сътрудничество

Минимални изисквания за заемане на длъжността: образование средно; минимален професионален опит две години; ползуване на английски език.

Описание на длъжността съгласно длъжностната характеристика: води и наблюдава движението на молби за правна помощ от страната за чужбина и от чужбина за страната; въвежда данни относно входящата кореспонденция в унифицираната информационна система и отбелязва последващото движение по тях; подготвя ежедневния доклад и го разпределя по сектори; изготвя писма от името на прекия си ръководител по негова преценка и разпореждане.

ІІІ. В администрация на върховна административна прокуратура

1. Технически изпълнител

Минимални изисквания за заемане на длъжността: образование средно.

Описание на длъжността съгласно длъжностната характеристика: извършва дейности по разнасяне и размножаване на документи; грижи се за поверената техника; поддържа работните помещения.

Необходими документи за участие в конкурса:

1. Молба

2. Подробна автобиография

3. Копие от диплома за завършено образование

4. Копие от трудова и/или служебна книжка

5. Свидетелство за съдимост

6. Медицинско свидетелство

7. Други документи за образователен ценз, следдипломна квалификация или правоспособност, компютърна грамотност.

8. Декларация по чл. 112, ал.2, т.1 от ПОДАПРБ /по образец/

9. Декларация по чл. 112, ал.2, т.2 от ПОДАПРБ /по образец/

10. Декларация за липса на обстоятелствата по чл.12 от Закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси /по образец/

11. Декларация от кандидата за липсата на обстоятелства по чл. 107а, ал. 1 от Кодекса на труда /по образец/.

Документите на кандидатите се приемат, в срок 30 дни от датата на публикуване на обявлението, в регистратура на Върховна касационна прокуратура – гр. София, бул. “Витоша” №2 – Съдебната палата, ет. 4, ст. 58.

Списъци или други съобщения във връзка с конкурса се поставят на информационното табло на ІV етаж в Съдебната палата.

Телефон за справки 02/9219 454

ОБЯВАТА Е ПУБЛИКУВАНА ВЪВ В. “СЕГА” ОТ 09. МАРТ 2010 ГОДИНА