ПОКАНА ЗА МЕДИИТЕ

28 Януари 2010 г.

Уважаеми колеги, На 29-30 януари 2010 г. от 9.30 ч. в Съдебната палата в София ще бъде организиран международен обучителен семинар, който е в рамките на осъществявания от ” Клуб Журналисти срещу корупцията” проект – "ОЛАФ – с лице  към европейските граждани"

ПОКАНА ЗА МЕДИИТЕ

Уважаеми колеги,

На 29-30 януари 2010 г. от 9.30 ч. в Съдебната палата в София ще бъде организиран международен обучителен семинар, който е в рамките на осъществявания от ” Клуб Журналисти срещу корупцията” проект – „ ОЛАФ – с лице към европейските граждани. Ролята на международното сътрудничество за противодействие на измамите и злоупотребите с европейски фондове. Интегрирана информационна кампания”, съфинансиран от Европейската комисия (ОЛАФ) по програма „ Hercule ІІ-2009. Проектът се реализира от „Клуб - Журналисти срещу корупцията” в партньорство с Прокуратурата на Р България, Министерство на вътрешните работи, Чешките митници, Прокуратура на Словакия, Guardia di Finanza на Италия и ZKA на Германия.

  На семинара ще бъдат дискутирани теми като противодействието на контрабандата и нелегалното производство на цигари и ролята на международното сътрудничество за превенция на измамите и злоупотребите с европейски фондове. Ще бъде представен и документалният филм «ОЛАФ – с лице към европейските граждани» част І – Операциите «Клас» и «Бумеранг».